Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aziatische beurzen terughoudend in afwachting rentebesluit Fed

Aziatische beurzen terughoudend in afwachting rentebesluit Fed

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio lieten woensdag kleine koersuitslagen zien. Beleggers namen weinig risico in afwachting van de uitkomsten van de belangrijke rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag naar buiten komen. De vrees dat de Fed de rente dit jaar agressief zal verhogen om de hoge inflatie aan te pakken, zorgt al enige tijd voor onrust op de beurzen. Ook de onzekerheid over de situatie tussen Rusland en Oekraïne zorgde voor terughoudendheid.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,4 procent in de min op 27.011,33 punten. SoftBank won 1,8 procent. Beleggers verwerkten de berichten dat chipmaker Nvidia zich waarschijnlijk terugtrekt uit de omstreden overname van branchegenoot Arm. Marktautoriteiten lijken de overname niet goed te willen keuren uit angst voor een te machtige positie van Nvidia. Nvidia kondigde in september 2020 aan Arm te willen kopen van SoftBank. Bij de Japanse techinvesteerder gaan nu stemmen op om Arm als zelfstandig bedrijf naar de beurs te brengen.

Op de aandelenmarkten in India en Australië hadden beleggers een vrije dag. De Kospi in Seoul daalde 0,2 procent en de hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus. De Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,2 procent. De Chinese technologiebedrijven gingen voorzichtig omhoog na de zware verliezen een dag eerder. Internetconcern Tencent won 0,3 procent en e-commercebedrijf JD.com steeg 1 procent.

Evergrande klom 0,6 procent. Volgens persbureau Reuters houdt het in geldnood verkerende vastgoedconcern een bijeenkomst met investeerders en zijn financiële adviseurs. Het zouden de eerste gesprekken zijn sinds het bedrijf afgelopen maand een aantal rentebetalingen op buitenlandse leningen miste. De Chinese vastgoedontwikkelaar, die kampt met een enorme schuldenlast, werkt al enige tijd aan een herschikking van zijn schulden.

Meer uit Financieel

Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

59 minuten geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

2 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

2 uur geleden
Koerssprong Macy's op Wall Street door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Macy's werd maandag bijna 16 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft een groep investeerders een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

4 uur geleden
FNV waarschuwt voor spoorstakingen uit onvrede over loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV waarschuwt voor mogelijke stakingsacties in Nederland bij de Nederlandse Spoorwegen, uit onvrede over een loonbod van het spoorbedrijf. Volgens de bond gaan vakbondsleden woensdag naar het hoofdkantoor van de NS in Utrecht, om "nog één laatste waarschuwing" te geven. "Komt er geen beweging, dan volgen er stakingen", meldt de FNV.

4 uur geleden
VN-organisatie ziet minder wereldwijde handel in 2023

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde handel is dit jaar duidelijk kleiner dan vorig jaar, meldt de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) in een nieuw rapport. Dat komt onder meer door gestegen rentes en spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Voor volgend jaar rekent de VN-organisatie nog niet echt op verbetering.

5 uur geleden
Ophef om campagne modeketen Zara door associatie met oorlog Gaza

ARTEIXO (ANP) - Modewinkelketen Zara krijgt online kritiek op een recente campagne. Daarin staan modellen afgebeeld met mannequins die in witte lakens zijn gewikkeld. Op sociale media maken verschillende mensen de vergelijking met dode slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas die op bepaalde afbeeldingen ook in witte lakens zijn gewikkeld.

5 uur geleden