Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aziatische beurzen stijgen na Fed-besluit en Apple-cijfers

Aziatische beurzen stijgen na Fed-besluit en Apple-cijfers

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen donderdag overwegend licht vooruit. Beleggers verwerkten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) om het huidige stimuleringsbeleid ongewijzigd te laten. De toeleveranciers van Apple in de regio lieten een gemengd beeld zien na de resultaten van de iPhonemaker. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke beurs in Tokio gesloten bleef vanwege een vrije dag in Japan.

Apple boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht dankzij sterke iPhoneverkopen. Ook de verkopen van de Mac-computers stegen hard. Het concern liet verder weten geen last te hebben gehad van leveringsproblemen door het wereldwijde chiptekort, maar waarschuwde wel voor een mogelijke impact op verkopen van de iPad en Mac. In Seoul zakte Apple-toeleverancier LG Display 3 procent. In Hongkong won AAC Tech 0,1 procent en de Taiwanese chipmaker TSMC daalde 0,3 procent.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,5 procent. De Britse bank Standard Chartered, die ook een beursnotering heeft in Hongkong, steeg 1,6 procent. De bank die zich vooral richt op opkomende markten zag de winst in het eerste kwartaal sterker dan verwacht stijgen dankzij het economische herstel van de coronacrisis.

Tencent won 1 procent in Hongkong. Volgens persbureau Reuters wil de Chinese mededingingsautoriteit een aanzienlijke boete opleggen aan het internetbedrijf vanwege monopoliepraktijken. De boete zal wel lager zijn dan die van de Chinese webwinkel Alibaba, die een recordbedrag van omgerekend 2,3 miljard euro moest betalen. De Chinese autoriteiten zijn al enige tijd bezig met het aanscherpen van het toezicht op grote techbedrijven.

Meer uit Financieel

Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

30 minuten geleden
Ondernemingsraad Nedcar naar rechter om inzage in stukken VDL

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van autofabriek Nedcar in Born spant een kort geding aan tegen VDL. Op die manier wil de or inzage afdwingen in financiële stukken van Nedcar-eigenaar VDL. De or wil onder meer inzage in het afkoopbedrag dat BMW aan VDL heeft overgemaakt vanwege voortijdige beëindiging van het contract. Geld dat mede bedoeld zou zijn voor een sociaal plan, nu duizenden medewerkers van Nedcar hun baan dreigen te verliezen.

1 uur geleden
Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

1 uur geleden
Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

2 uur geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

3 uur geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

3 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

3 uur geleden