Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aziatische beurzen overwegend hoger, elektrische auto's omlaag

Aziatische beurzen overwegend hoger, elektrische auto's omlaag

HONGKONG (ANP) - De stemming op de Aziatische aandelenmarkten was dinsdag overwegend positief, gesteund door een hoger slot van Wall Street. Het sentiment werd wel wat gedrukt door zorgen over het eerdere besluit van oliekartel OPEC+ om de productie verder te verlagen. Daardoor gingen de olieprijzen verder omhoog, waardoor de vrees voor inflatie weer werd aangewakkerd.

Aandelen van Chinese fabrikanten van elektrische auto's daalden sterk, na de de koersdaling van Tesla van 6 procent maandag. Dat had te maken met tegenvallende verkoopcijfers. Beleggers vrezen dat Tesla de prijzen van zijn auto's verder gaat verlagen in een poging de verkoop aan te zwengelen. Het aandeel van het Chinese Nio verloor bijna 7 procent, Xpeng werd ruim 5 procent minder waard. Li Auto moest 3,6 procent inleveren.

De Hang Seng-index in Hongkong stond tegen het einde van de handel 0,6 procent lager. De Nikkei in Tokio en de beurs in Shanghai gingen beide 0,3 procent omhoog. De Kospi in Seoul klom 0,4 procent.

De olieprijs ging verder omhoog, na forse stijgingen maandag. De OPEC+ wil met de productieverlaging van meer dan een miljoen vaten per dag vanaf mei de prijzen stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 80,79 dollar. Brent-olie werd 0,4 procent duurder op 85,28 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Internet Starlink-satellieten verstoord door zonnestorm

HAWTHORNE (ANP/RTR) - De satellieten van Starlink, een onderdeel van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX, hebben last van de geomagnetische storm die de aarde teistert. Starlink waarschuwt zaterdag voor "verminderde service" van de internetverbindingen die de satellieten verzorgen. "Ons team onderzoekt dit", meldt het bedrijf op zijn website.

14 minuten geleden
Luchthavens ruziën over voeren naam 'San Francisco'

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van 'San Francisco' in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK). Volgens dat eerste vliegveld is die nieuwe naam verwarrend voor reizigers.

34 minuten geleden
Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

2 uur geleden
Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Komende zondag is het Moederdag.

3 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

13 uur geleden
Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

BONN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.

14 uur geleden
IEA-topman waarschuwt OPEC+ om hogere olieprijzen en inflatie

PARIJS (ANP) - Topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwt de landen van oliekartel OPEC+ dat ze voorzichtig moeten zijn met maatregelen om de olieprijzen aan te jagen, omdat daardoor de inflatie ook weer gestuwd kan worden. Dat kan dan weer negatieve gevolgen hebben voor de wereldeconomie, aldus de IEA-topman in een interview met persbureau Bloomberg.

16 uur geleden