Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Azarenka pleit voor verplichte vaccinatie in toptennis

Azarenka pleit voor verplichte vaccinatie in toptennis

MELBOURNE (ANP) - Als het aan tweevoudig grandslamkampioene Victoria Azarenka ligt, wordt een vaccinatie tegen het coronavirus verplicht voor tennissters die aan WTA-toernooien deelnemen. Dat zei de Belarussische speelster, al jaren lid van de spelersraad van vrouwentennisbond WTA, in Melbourne waar ze de derde ronde op de Australian Open heeft bereikt. Voorafgaand aan dat toernooi ontstond er ophef omdat Novak Djokovic probeerde zonder het in Australiƫ verplichte vaccin deel te nemen.

Azarenka erkende dat het invoeren van een vaccinatieplicht wellicht een juridische uitdaging is, maar denkt dat het "nuttig voor iedereen" is als de WTA een "geen spuit, niet spelen-beleid" hanteert. "Voor mij is het helder. Ik geloof in de wetenschap. Ik geloof in vaccineren en heb dat ook laten doen", zei de 32-jarige tennisster. "Naar mijn mening is het de enige oplossing. Voor iedereen in het tennis, omdat we ook veel reizen." De voormalig nummer 1 van de wereld erkent dat het dwingen van mensen om zich te laten vaccineren tot problemen kan leiden. "Sommige landen zullen een verplichting niet accepteren. Het zal daarom een hele klus zijn om dit in te voeren."

Azarenka noemde de controverse rond Djokovic een "circus" en een reden om duidelijkheid te creƫren. "Zo gauw er een grijs gebied ontstaat in de regelgeving, komen er te veel vragen en situaties zoals deze. Bij sommige zaken is een zwart-wit benadering volgens mij nodig", aldus de tennisster, die onthulde in november zelf een besmetting te hebben opgelopen.

Meer uit Sport

'Absolute kopman' Van der Poel zonder Philipsen naar 'de Ronde'

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Philipsen, winnaar van Milaan-Sanremo, staat zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Mede door de afwezigheid van de 26-jarige Belg is tweevoudig winnaar Mathieu van der Poel de "absolute kopman van de ploeg", meldde Alpecin-Deceuninck.

4 minuten geleden
Wielrenner Pluimers debuteert in Ronde van Vlaanderen

SURSEE (ANP) - De Twentse wielrenner Rick Pluimers maakt zondag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. De 23-jarige renner is opgenomen in de zevenkoppige ploeg van het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team. Eigenaar van deze wielerploeg is Fabian Cancellara, drievoudig winnaar van 'de Ronde' (2010, 2013, 2014).

12 minuten geleden
PSV mist alleen Lang voor uitduel met NEC

EINDHOVEN (ANP) - PSV hervat de competitie zaterdag tegen NEC met een vrijwel fitte selectie. In de uitwedstrijd tegen de Nijmeegse nummer 6 van de Eredivisie mist PSV zaterdagmiddag (16.30 uur) alleen nog aanvaller Noa Lang. "Alle internationals zijn fit teruggekomen", zei trainer Peter Bosz vrijdagmiddag.

38 minuten geleden
Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

5 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

5 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

11 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

15 uur geleden