Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ versterkt zich met Amerikaanse international Mihailovic

AZ versterkt zich met Amerikaanse international Mihailovic

ALKMAAR (ANP) - AZ versterkt zich per januari 2023 met de Amerikaanse international Djordje Mihailovic. De 23-jarige Amerikaan komt over van CF Montréal, waarmee hij eerst het Major League Soccer-seizoen nog afmaakt. Vanaf begin januari 2023 is hij speelgerechtigd voor de Alkmaarse club. Bij AZ tekent de zesvoudig international een contract tot medio 2027.

"Het is een heel goed gevoel om hier te zijn", zei Mihailovic na het ondertekenen van zijn contract. "Ik denk dat de voetbalfilosofie goed bij me past en AZ is een club waar ik mezelf kan ontwikkelen als speler. Ik weet dat mijn definitieve overstap pas later volgt, maar ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen. Ik vind het geen probleem om het seizoen af te maken bij Montréal, want die club heeft me veel gebracht. Ik wil graag nog iets teruggeven, omdat we een goede kans hebben om iets speciaals neer te zetten."

Mihailovic voetbalt sinds 2021 voor CF Montréal, nadat hij eerder voor Chicago Fire FC uitkwam. "Het liefst wil je dat een speler per direct kan aansluiten", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ. "Dat hebben we ook wel geprobeerd, maar dat was voor Montréal onbespreekbaar. Zij zitten in de eindfase van de competitie en spelen daarna de play-offs. Uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen en gaat Djordje per begin januari speelgerechtigd zijn voor ons en wellicht sluit hij al eerder aan om mee te trainen."

Meer uit Voetbal

Operatie voor Sierhuis na nieuwe zware knieblessure

SITTARD (ANP) - Spits Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard heeft een zware knieblessure en ondergaat binnenkort een operatie. Dat meldt de speler op Instagram. "De geweldige momenten die we dit seizoen samen in ons stadion hebben beleefd zullen werken als motivatie om zo sterk mogelijk terug te komen", schrijft de aanvaller, die dit seizoen twaalf doelpunten maakte voor de Limburgers in de Eredivisie.

15 minuten geleden
Nieuw contract Cubarsí bij FC Barcelona met torenhoge afkoopsom

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft het contract met de 17-jarige verdediger Pau Cubarsí opengebroken en verlengd tot en met juni 2027. Er is een torenhoge afkoopsom van 500 miljoen euro opgenomen in de nieuwe verbintenis.

27 minuten geleden
Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts'

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien wil dat zijn ploeg zich vrijdag tegen Roda JC afsluit voor het grote enthousiasme dat de afgelopen dagen in de regio is ontstaan over de kans op promotie naar de Eredivisie. "Het leeft enorm. Overal waar je komt, word je erop aangesproken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons hiervoor afsluiten om een topprestatie te kunnen leveren", spreekt Lukkien via de website van FC Groningen.

1 uur geleden
Fans steunen Roda en Groningen in aanloop naar promotieduel

KERKRADE/GRONINGEN (ANP) - Zowel Roda JC als FC Groningen heeft zich met de steun van vele fans voorbereid op het cruciale onderlinge duel van vrijdagavond 20.00 uur. De nummers 2 en 3, die vrijdag in de Euroborg strijden om het laatste directe ticket voor promotie naar de Eredivisie, werkten op Hemelvaartsdag een open training af. Daar kwamen honderden supporters op af, met trommels en wat licht vuurwerk.

2 uur geleden
Maleisische topvoetballer op intensive care na aanval met zuur

KUALA LUMPUR (ANP/AFP) - De Maleisische club Selangor FC weigert vrijdag de openingswedstrijd van het voetbalseizoen te spelen. Diverse spelers waren de afgelopen weken slachtoffer van bruut geweld. Rechtsbuiten Faisal Halim, tevens Maleisisch international, ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum werd overgoten met een bijtend zuur. Zijn teamgenoot Akhyar Rashid raakte gewond bij een overval.

6 uur geleden
Real-coach Ancelotti koestert de magie van Bernabéu

MADRID (ANP) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zag zijn ploeg opnieuw in het eigen Estadio Santiago Bernabéu terugvechten van een achterstand. De Madrilenen versloegen Bayern München met 2-1 in de halve finale van de Champions League en kunnen zich opmaken voor de finale tegen Borussia Dortmund.

14 uur geleden
Joselu schiet Real in slotfase met twee treffers naar CL-finale

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft zich in een spectaculaire slotfase van de thuiswedstrijd tegen Bayern München alsnog naar de finale van de Champions League geknokt. De ingevallen Joselu was de gevierde man bij de kampioen van Spanje. De spits maakte in de 88e minuut gelijk en trof in blessuretijd opnieuw doel (2-1). Het eerste duel tussen beide Europese giganten leverde vorige week geen winnaar op (2-2).

16 uur geleden