Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ verspeelt in verlenging kans op kwartfinale Conference League

AZ verspeelt in verlenging kans op kwartfinale Conference League

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft zich niet voor de kwartfinales van de Conference League kunnen plaatsen. De club uit Alkmaar speelde in eigen stadion na verlenging gelijk tegen Bodø/Glimt (2-2).

AZ leidde na het verstrijken van de reguliere speeltijd met 2-1. De ploeg van trainer Pascal Jansen verloor vorige week met dezelfde cijfers van de kampioen van Noorwegen, na een onterecht toegekende strafschop in de slotfase.

Het Europese avontuur van AZ maakte nog niet zo veel los als in 2005, toen de club in de laatste minuut van de verlenging van de return met Sporting Lissabon een plek in de finale van de UEFA Cup verspeelde. Het stadion van de club uit Alkmaar was niet helemaal uitverkocht voor het beslissende duel met de kampioen van Noorwegen. De 15.000 aanwezige fans zagen dat AZ een groot deel van de wedstrijd sterker was, maar te slordig met de mogelijkheden omsprong.

Beukema

Sam Beukema stond voor de thuisploeg aan de aftrap. De centrale verdediger kreeg de voorkeur boven Pantelis Hatzidiakos, die de laatste weken niet in beste vorm was. De vorig jaar van Go Ahead Eagles overgekomen verdediger stond samen met Bruno Martins Indi centraal in de defensie.

Martins Indi leidde in 19e minuut de openingstreffer in. Hij stuurde Pavlidis weg over de linkerflank. De Griek omspeelde Nikita Khaikin, de Russische doelman van de Bodø/Glimt. Vervolgens schoot hij beheerst raak. AZ was sterker dan de club die vorige maand nog tweemaal van Celtic won en in de groepsfase AS Roma vernederde (6-1). Toch kwamen de bezoekers in de 26e minuut op gelijke hoogte. Amahl William Pellegrino strafte een fout van Martins Indi genadeloos af.

Bal op de lat

AZ stond 5 minuten later alweer op voorsprong. Aslak Fonn Witry, de Noorse rechtsback van AZ, haalde de achterlijn en bood Pavlidis een bijna niet te missen kans (2-1).In een spannende tweede helft was de beste kans voor AZ. Jesper Karlsson schoot de bal hard op de lat. Bodø/Glimt ontsnapte ook in de verlenging. De ingevallen Kamal Sowah kreeg de bal van dichtbij niet in het doel.

Bodø/Glimt had minder kansen nodig. Alfons Sampsted scoorde aan het einde van de eerste helt van de verlenging. De IJslander voorkwam dat AZ voor het eerst in acht jaar de laatste acht van een Europees toernooi haalde, ook omdat Martins Indi in blessuretijd van de verlenging naast kopte.

Meer uit Voetbal

Argentijnen Messi en Martínez scoren twee keer tegen Guatemala

LANDOVER (ANP) - Lionel Messi en Lautaro Martínez hebben Argentinië met ieder twee treffers aan een goede afsluiting van de voorbereiding op de Copa América geholpen. De wereldkampioen en titelhouder op het landentoernooi versloeg Guatemala in een oefenwedstrijd in het Amerikaanse Landover met 4-1.

5 minuten geleden
Excuses Bentancur aan Spurs-teamgenoot Son om vermeend racisme

MONTEVIDEO (ANP/RTR) - De Uruguayaanse middenvelder Rodrigo Bentancur heeft zijn excuses aangeboden aan Tottenham Hotspur-ploeggenoot Son Heung-min na een "hele slechte grap" over het uiterlijk van de Zuid-Koreaan. Een Uruguayaanse tv-presentator vroeg Bentancur om een shirt van een Spurs-speler, waarop de voetballer antwoordde: "Die van 'Sonny'? Het zou ook Sonny's neef kunnen zijn want ze lijken toch allemaal op elkaar."

48 minuten geleden
Duitse coach en spelers in jubelstemming na droomstart op EK

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Julian Nagelsmann was een tevreden bondscoach na een klinkende overwinning van Duitsland op Schotland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK. "Ik moet mijn ploeg een heel groot compliment maken", zei hij. "Ik denk dat iedereen wel weet hoeveel druk er op deze openingswedstrijd stond. Maar we hebben met heel veel intensiteit gespeeld. Die twee snelle doelpunten in de openingsfase hebben ons ook wel geholpen."

10 uur geleden
Schotse aanvoerder Robertson wil ruime nederlaag snel vergeten

MÜNCHEN (ANP) - Andy Robertson wil de ruime nederlaag van Schotland tegen Duitsland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK voetbal snel vergeten. "We hebben de openingswedstrijd tegen het gastland gespeeld. Veel moeilijker wordt het voor ons niet meer", keek de aanvoerder van de Schotten vooruit naar de komende groepsduels met Hongarije en Zwitserland.

10 uur geleden
Duitsland opent EK met klinkende zege op Schotland

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland is het EK in eigen land voortvarend begonnen. De drievoudig Europees kampioen was veel te sterk voor Schotland tijdens de openingswedstrijd in München (5-1).

11 uur geleden
Duitsland opent EK in eigen land met ruime zege op Schotland

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland heeft het EK in eigen land met een ruime zege geopend. De drievoudig Europees kampioen was veel te sterk voor Schotland in de openingswedstrijd van de Europese eindronde in München (5-1).

11 uur geleden
Duitse aanvaller Wirtz jongste maker van openingstreffer op EK

MÜNCHEN (ANP) - Florian Wirtz is een record rijker. De aanvaller schoot Duitsland op voorsprong in de openingswedstrijd van het EK tegen Schotland (1-0). Hij is met 21 jaar en 42 dagen de jongste maker van het eerste doelpunt op een Europese eindronde ooit.

12 uur geleden