Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ verliest voor het eerst dit seizoen punten in Eredivisie

AZ verliest voor het eerst dit seizoen punten in Eredivisie

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft voor het eerst dit seizoen punten verloren in de Eredivisie. De club uit Alkmaar bleef in het thuisduel met Heracles Almelo na een sterke eerste helft steken op een gelijkspel (1-1)

Zo is PSV nu de enige club zonder puntenverlies in de Eredivisie, AZ volgt de lijstaanvoerder op 2 punten. Wie anders dan Vangelis Pavlidis opende de score voor de thuisploeg. De Griekse spits trof ook in de zesde competitiewedstrijd van dit seizoen doel. Nog nooit eerder scoorde een speler van AZ in de eerste zes duels van een nieuw seizoen in de Eredivisie.

John Metgod trof in 1977 in de eerste vijf competitieduels doel. Drie andere spelers scoorden deze eeuw tijdens hun eerste zes competitieduels in de Eredivisie. Dat waren Ali Elkhattabi (Sparta), Matthew Amoah (NAC) en Marc Janko (FC Twente).

Achtste treffer Pavlidis

Pavlidis vierde zijn achtste competitietreffer van dit seizoen. Alleen aanvaller Santiago Giménez van Feyenoord (negen) heeft dit seizoen vaker gescoord op het hoogste niveau in Nederland. AZ was in de eerste helft veel sterker dan Heracles, maar verzuimde het krachtsverschil in meer doelpunten uit te drukken.

Zo kon het gebeuren dat Anas Ouahim in de 53e minuut gelijk kon maken (1-1). Na die treffer van Heracles raakte het duel meer in evenwicht. Toch kreeg Pavlidis in de slotfase een grote kans. Maar doelman Michael Brouwer, dit seizoen aardig op dreef, bracht redding voor Heracles.

Bazoer

Riechedly Bazoer viel in de openingsfase van de tweede helft geblesseerd uit bij AZ.

Meer uit Voetbal

Verdediger Martínez klaar voor rentree bij Manchester United

MANCHESTER (ANP/RTR) - Lisandro Martínez is klaar voor zijn rentree bij Manchester United. De Argentijnse verdediger speelt woensdag tegen Newcastle United vermoedelijk zijn eerste wedstrijd sinds maart. "Hij heeft een aantal oefensessies gehad en als alles in orde is op de laatste training, zal hij erbij zijn", aldus trainer Erik ten Hag over de oud-Ajacied.

1 uur geleden
Verdediger Varane vertrekt na drie jaar bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Raphaël Varane is bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. De 31-jarige Franse verdediger meldt op Instagram dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

3 uur geleden
Voetbalsters Arsenal verhuizen naar Emirates Stadium

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Arsenal spelen vanaf het nieuwe seizoen hun meeste thuiswedstrijden in het Emirates Stadium in Londen. De verhuizing is ingegeven door een sterk toegenomen belangstelling in het vrouwenteam van de Londense topclub.

4 uur geleden
Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

5 uur geleden
PEC Zwolle mist geschorste Buurmeester in slotduel met FC Twente

EREDIVISIE (ANP) - PEC Zwolle kan zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen FC Twente niet beschikken over Zico Buurmeester. De 24-jarige middenvelder kreeg afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk een directe rode kaart. "Op basis van verklaringen van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR, heeft PEC Zwolle besloten geen beroep aan te tekenen", meldt de Overijsselse club.

5 uur geleden
Assistent Hulshoff stopt bij Oranje, Lodeweges keert terug

ZEIST (ANP) - Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges neemt zijn plaats in, meldt de KNVB. Lodeweges was ook al assistent van Koeman tijdens zijn eerste periode als bondscoach.

6 uur geleden
Dortmund-spits Füllkrug zeker van plek in EK-selectie Duitsland

DORTMUND (ANP/DPA) - Niclas Füllkrug is zeker van deelname aan het Europees kampioenschap. De 31-jarige spits van Borussia Dortmund kreeg in de ochtendradioshow op de WDR te horen dat hij bij de selectie van bondscoach Julian Nagelsmann zit.

7 uur geleden