Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ-trainer Slot wil scherpe start tegen Sparta

AZ-trainer Slot wil scherpe start tegen Sparta

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Arne Slot eist van zijn ploeg zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta meteen een scherpe start. In zijn vooruitblik refereerde hij fijntjes aan de thuiswedstrijd, op 14 september in Den Haag, tegen de Rotterdamse club. "Na twee minuten stonden we al met 0-1 achter en hadden we daarvoor al een grote kans weggegeven. Dat hebben we daarna heel erg goed hersteld", doelde Slot op de royale zege (5-1).

Slot, oud-speler van Sparta, rekent sowieso op een getergde tegenstander. De resultaten van de Rotterdammers zijn de laatste tijd niet best. Bovendien is AZ na de thuiszege op titelhouder Ajax, vorige week in Alkmaar (1-0), inmiddels op gelijke hoogte gekomen met de koploper uit Amsterdam.

"Ik denk dat als je bovenin staat tegenstanders veel respect voor je hebben, maar het ook als een enorme uitdaging zien om van je te winnen", betoogde Slot, die ook het thuisvoordeel van Sparta nog aanhaalde. "Uit hebben ze veel moeite om punten te halen, thuis lukt dat heel erg aardig. De afgelopen periode hebben ze daar prima resultaten behaald."

Meer uit Voetbal

Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

1 uur geleden
Ultee volgt Brood op als trainer TOP Oss

OSS (ANP) - Sjors Ultee is vanaf komend seizoen trainer van TOP Oss. De 36-jarige voormalige coach van Fortuna Sittard en SC Cambuur volgt bij de Brabanders Ruud Brood op.

1 uur geleden
Dumfries na landstitel met Inter nog niet bezig met toekomst

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries weet nog niet of hij komend seizoen bij Internazionale speelt. De rechtervleugelverdediger, die maandag de Italiaanse landstitel won met zijn club, heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar.

4 uur geleden
Inzaghi: drie jaar met zes prijzen moeilijk voor te stellen

MILAAN (ANP) - Inter-trainer Simone Inzaghi prees na de twintigste landstitel zijn spelers. "Het is een geweldig gevoel, we hebben iets ongelooflijks gedaan", zei de 48-jarige voormalige spits. "In drie jaar hebben we zes prijzen gewonnen en een Champions League-finale gespeeld. Dat is moeilijk voor te stellen."

5 uur geleden
Inter verovert twintigste landstitel na winst in Milanese derby

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft vijf speelronden voor het einde de titel in de Serie A al veiliggesteld. De ploeg van trainer Simone Inzaghi veroverde de twintigste landstitel door met 2-1 de stadsderby tegen AC Milan te winnen.

14 uur geleden
Zirkzee helpt Bologna aan zege op AS Roma

ROME (ANP) - Bologna heeft in het Romeinse Stadio Olimpico thuisploeg AS Roma met 3-1 verslagen. Joshua Zirkzee droeg bij aan de zege met een goal en een assist. Bologna verstevigde de vierde plek in de Serie A en heeft een ticket voor de Champions League binnen handbereik. AS Roma behield de vijfde plaats.

16 uur geleden
Oranje-international Timber maakt rentree bij beloften Arsenal

BLACKBURN (ANP) - Jurriƫn Timber heeft na acht maanden blessureleed zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De 22-jarige Oranje-international begon maandagavond als basisspeler aan de uitwedstrijd van de beloftenploeg van Arsenal bij Blackburn Rovers.

16 uur geleden