Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ-trainer Jansen verwacht tegen Heerenveen andere houding

AZ-trainer Jansen verwacht tegen Heerenveen andere houding

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Pascal Jansen verwacht dat zijn selectie zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (18.45 uur) met een andere houding aantreedt dan bijna twee weken geleden. In de vorige speelronde werden de Alkmaarders verrast door PEC Zwolle, op dat moment de hekkensluiter.

"Tegen PEC was ik vanzelfsprekend over een aantal dingen absoluut niet tevreden. We hebben daarom gekeken of we dingen anders willen doen in de laatste vijf wedstrijden, maar dat moet je dan vooral zoeken in personele wijzigingen. Mogelijk dat ik dus ergens een aanpassing doorvoer", aldus Jansen.

"Je kan verliezen of gelijkspelen, maar de manier waarop is voor mij als trainer leidend. En de manier waarop tegen PEC kan ik niet accepteren. Het kon op vele vlakken in onze houding beter: denk aan tactische discipline, honger naar goals, bespelen van tweede ballen, elkaar ondersteunen en het bieden van opties in positiespel. Er is dus enorm veel ruimte voor verbetering in ons duel met Heerenveen. Houding is het meest simpele aspect in voetbal. Zelf heb je dat voor honderd procent onder controle. Het heeft niks met tactiek of de tegenstander te maken, maar alles met bereidheid."

Jansen kan tegen sc Heerenveen mogelijk niet beschikken over Pantelis Hatzidiakos en Mo Taabouni is er zeker niet bij. Bruno Martins Indi is wel weer van de partij.

AZ staat vijfde en heeft 3 punten minder dan FC Twente en 6 punten minder dan Feyenoord, dat derde staat.

Meer uit Voetbal

Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

27 minuten geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

2 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

3 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

4 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

6 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

14 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

15 uur geleden