Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ met Idrissi naar bekerduel met TOP Oss

AZ met Idrissi naar bekerduel met TOP Oss

ZAANSTAD (ANP) - AZ kan het dinsdag met aanvaller Oussama Idrissi in de ploeg opnemen tegen TOP Oss in de achtste finales van de KNVB-Beker. De aanvaller viel zaterdag in het verloren competitieduel met Willem II na een uur uit, maar kan volgens trainer Arne Slot gewoon starten. "Als er geen gekke dingen gebeuren, gaat hij gewoon spelen."

De coach ziet ondanks de 3-1-nederlaag tegen de Tilburgers geen aanleiding om dingen te veranderen voor het duel in Oss. "We nemen het bekertoernooi heel serieus. TOP Oss hoeft niet te verwachten dat ze een ander team tegenover zich krijgen dan dat van zaterdag. Ron Vlaar heeft gewoon meegetraind, maar hij is het enige vraagteken."

Slot is blij dat zijn ploeg zo snel al weer een wedstrijd moet spelen. "Het betekent dat we het afgelopen half jaar dingen goed hebben gedaan. Er is ook een aantal clubs dat niet speelt. We voetballen het liefst om de drie, vier dagen."

Zeperd

De trainer van AZ keek ook nog terug op de zeperd tegen Willem II. "Het was voor ons nieuw om een topwedstrijd te verliezen, want dat was ons nog niet overkomen dit seizoen. Totdat we Willem II een doelpunt op een presenteerblaadje gaven, was er ook niets aan de hand."

Slot denkt ook niet dat het voor zijn spelers veel heeft veranderd. "Ik zou het niet lekker vinden als de jongens mentaal zo zwak zijn dat ze na het verliezen van een wedstrijd gelijk over alles en iedereen gaan twijfelen. We hebben er ook de spelers niet naar die snel het zelfvertrouwen verliezen. Dan moet er heel wat meer gebeuren."

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

9 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

10 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

13 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

13 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

13 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

15 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

15 uur geleden