Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ loopt Dundee United aan alle kanten voorbij

AZ loopt Dundee United aan alle kanten voorbij

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de voorronde van de Conference League overtuigend afgerekend met Dundee United. Op eigen veld overklaste de formatie van trainer Pascal Jansen de tegenstander met 7-0. De Schotten hadden het eerste duel met 1-0 gewonnen.

AZ speelt nu in de play-offs voor een plek in de groepsfase tegen het Portugese Gil Vicente.

Na 21 minuten kwam AZ op voorsprong door een doelpunt van Vangelis Pavlidis. De Griek kon de bal van dichtbij intikken, na een vloeiende door Tijjani Reijnders en Milos Kerkez opgezette aanval.

Na een half uur liepen de Alkmaarders verder uit. Reijnders scoorde met een schot van buiten de 'zestien'. Tussen de bedrijven door waren de Schotten dichtbij de gelijkmaker geweest. Doelman Hobie Verhulst redde echter fraai bij een poging van Ian Harkes.

Feest

Nog voor rust liep AZ verder uit. Pavlidis scoorde na een hoekschop van Håkon Evjen, waarbij keeper Mark Birighitti er behoorlijk naast zat. Daarna maakte ook Reijnders zijn tweede doelpunt. Hij schoot in nadat het de Schotten maar niet lukte de bal weg te werken. Vervolgens schoot Evjen van afstand de vijfde binnen.

Meteen na de hervatting ging het feest verder. Al in de 46e minuut werd het 6-0 door Dani de Wit. Mayckel Lahdo was een kwartier voor tijd goed voor nummer 7.

Riechedly Bazoer debuteerde voor AZ. Hij viel in de 75e minuut in.

Meer uit Voetbal

Doelman Neuer hervat groepstraining bij Bayern München

MÜNCHEN (ANP) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München hervat. Hij brak vorig jaar december zijn rechterbeen tijdens het skiën.

47 minuten geleden
FC Barcelona maakte afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst gemaakt. De kampioen van Spanje had rekening gehouden met een positief resultaat van 274 miljoen euro.

2 uur geleden
Van Praag als voorzitter in raad van commissarissen Ajax

ZEIST (ANP) - Michael van Praag gaat in de raad van commissarissen van Ajax aan de slag als voorzitter. In die functie volgt de 76-jarige bestuurder de woensdag opgestapte Pier Eringa op.

2 uur geleden
Ministerie meldt meer voetbalarrestaties in Engeland en Wales

LONDEN (ANP) - Het aantal arrestaties bij voetbalwedstrijden in Engeland en Wales heeft vorig seizoen het hoogste aantal bereikt in negen jaar tijd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken registreerde 2264 aanhoudingen. Er waren 1624 stadionverboden van kracht. Er zijn voor het eerst ook arrestaties bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal meegenomen in de cijfers.

2 uur geleden
NCD noemt appje Ajax-commissaris in Op1-uitzending 'zorgwekkend'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) vindt het "zorgwekkend" dat een van de leden van de raad van commissarissen van Ajax vanwege zorgen over haar eigen veiligheid woensdag niet durfde af te reizen naar talkshow Op1. "Ik hoor dit met grote zorg aan. Dit keuren we ten strengste af", reageert NCD-voorzitter Paul Geraeds.

4 uur geleden
KNVB-directeur: gevaarlijk om regels rond staken aan te passen

ZEIST (ANP) - Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, heeft bevestigd dat de regels rond het staken van wedstrijden niet worden aangepast. Er was behoorlijk wat ophef nadat het duel tussen Ajax en Feyenoord was gestaakt. Volgens coach Arne Slot van Feyenoord wordt hiermee competitievervalsing in de hand gewerkt. Maar de voetbalbond wil de situatie niet veranderen.

4 uur geleden
Van Praag keert als commissaris terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag keert terug bij Ajax. De oud-voorzitter gaat aan de slag in de raad van commissarissen van de club uit Amsterdam, zo bevestigen ingewijden. Ajax wil vooralsnog alleen kwijt dat het in gesprek is met Van Praag en Leo van Wijk over een mogelijke positie in de rvc.

4 uur geleden