Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ kijkt uit naar topduel in De Kuip met Feyenoord

AZ kijkt uit naar topduel in De Kuip met Feyenoord

ALKMAAR (ANP) - AZ kijkt uit naar het topduel met Feyenoord, zaterdagavond in Rotterdam. Dat zei de Alkmaarse trainer Pascal Jansen in aanloop naar de ontmoeting in De Kuip. "Het kan in alle opzichten een mooie 'clash' worden tussen twee ploegen die elkaar niet veel ontlopen", aldus Jansen. Feyenoord is de koploper in de Eredivisie, met vooralsnog 2 punten voorsprong op AZ.

Wat Jansen verwacht? Een goed Feyenoord onder meer. "Zij hebben aangetoond zeer aanvallend te kunnen spelen en druk te kunnen zetten op de tegenstander. Daar moeten we op voorbereid zijn. Ik denk dat Feyenoord in een behoorlijke fase verkeert. Ze hebben de laatste weken tegen sterke tegenstanders wel wat neergezet en zijn door in de beker. Het is een goede ploeg, een goede selectie."

Maar ook AZ lijkt er klaar voor. De laatste wedstrijd van de Alkmaarders, een week geleden, werd tegen Excelsior ruim (5-0) gewonnen. "Dat geeft natuurlijk vertrouwen", zegt Jansen. "Belangrijk voor ons was dat het in alle facetten goed ging. Aanvallend en verdedigend. Daarnaast hebben we mooie goals gemaakt. Dat alles stemt me tot tevredenheid. We hebben veel van wat we kunnen ook echt laten zien op het veld. Dat moeten we vooral meenemen naar de volgende wedstrijd."

Vanzelfsprekend waren er volgens de trainer van AZ ook verbeterpunten. "Daar werken we aan en de goede dingen moeten we vasthouden. Maar de meeste zaken zijn goed verlopen, ook met onze nieuwe jongens. We hebben na het laatste duel even kunnen bijtanken, zijn daarna weer goed gaan trainen en nu zijn we klaar voor de komende wedstrijd."

Meer uit Voetbal

Koopmeiners en De Roon willen met Atalanta nu ook finales winnen

BERGAMO (ANP) - Teun Koopmeiners kon zijn geluk niet op na het bereiken van de finale van de Europa League met Atalanta. De Oranje-international wil na het uitschakelen van Olympique Marseille echter meer.

4 uur geleden
Olympiakos tegenstander Fiorentina in finale Conference League

PIRAEUS (ANP) - Olympiakos is de tegenstander van Fiorentina in de finale van de Conference League. De Griekse club versloeg in de tweede halve finale Aston Villa met 2-0, nadat de club ook al de eerste wedstrijd in Birmingham had gewonnen (4-2).

6 uur geleden
Atalanta voor het eerst in clubhistorie naar Europese eindstrijd

BERGAMO (ANP) - Atalanta heeft voor het eerst in zijn bestaan een Europese eindstrijd bereikt. De Italiaanse voetbalclub versloeg Olympique Marseille in de halve finales van de Europa League met 3-0 en dat was voldoende na de 1-1 van een week eerder.

6 uur geleden
Bayer Leverkusen ten koste van AS Roma naar finale Europa League

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van AS Roma geplaatst voor de finale van de Europa League. De ploeg van de Spaanse trainer Xabi Alonso speelde met 2-2 gelijk tegen de Italianen en dat was voldoende na de 2-0-zege van een week eerder in Rome.

6 uur geleden
Janssen helpt Wolfsburg met doelpunt aan tiende beker op rij

KEULEN (ANP) - De Nederlandse voetbalinternational Dominique Janssen heeft met een doelpunt in de Duitse bekerfinale bijgedragen aan de 2-0-zege van VfL Wolfsburg op Bayern München. Het was de tiende keer op rij dat de vrouwen van Wolfsburg de nationale beker in de wacht sleepten.

11 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp bekerfinale van Union

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse trainer Mark van Bommel is er met Antwerp niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op de Belgische voetbalbeker. In Brussel werd de finale van de Croky Cup met 1-0 verloren van Union, dat voor het eerst sinds 1914 de beste was.

11 uur geleden
Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-voetballer Mark van der Maarel krijgt een afscheidswedstrijd in september. De club uit de Eredivisie laat weten op gepaste wijze afscheid te willen nemen van de 34-jarige verdediger.

12 uur geleden