Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ en FC Twente winnen besloten oefenduels

AZ en FC Twente winnen besloten oefenduels

WIJDEWORMER (ANP) - AZ en FC Twente, de clubs die met elkaar strijden om de derde plek in de eredivisie, hebben beide woensdag een besloten oefenduel gewonnen. AZ won met 4-1 van Sparta, FC Twente versloeg Go Ahead Eagles.

Ruben van Bommel en Ibrahim Sadiq zetten AZ in Wijdewormer al voor rust op een 2-0-voorsprong. Na de onderbreking maakte de Camiel Neghli voor Sparta de aansluitingstreffer, maar Sven Mijnans en Myron van Brederode zetten daarna de eindstand op het bord.

In Hengelo won FC Twente met 2-1 van Go Ahead Eagles. Sander Sybrandy en Mitchell van Bergen scoorden namens de Tukkers, Søren Tengstedt deed dat voor de club uit Deventer.

AZ en Twente azen op de derde plek, die recht geeft op voorronde Champions League. De club uit Enschede heeft met nog vier speelrondes te gaan een voorsprong van vijf punten. Op 5 mei staan ze tegenover elkaar in Alkmaar.

Meer uit Voetbal

Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.

21 minuten geleden
De Ligt niet bij selectie Bayern voor duel met Real Madrid

MÜNCHEN (ANP) - Verdediger Matthijs de Ligt van Bayern München is niet opgenomen in de selectie voor de eerste halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Oranje-international kampt met een knieblessure.

31 minuten geleden
PSG-coach Luis Enrique: we moeten druk niet als bedreiging zien

DORTMUND (ANP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain ziet in aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund de hoge verwachtingen rond zijn elftal niet als probleem. "Bij Paris Saint-Germain heb je altijd met druk te maken. Ik geniet van deze situatie. Het is een voorrecht om in de halve finales van de Champions League te staan. Je moet de druk niet als een bedreiging zien", sprak de Spanjaard op een persconferentie.

2 uur geleden
Deadline Vitesse voor proflicentie al halverwege mei

ARNHEM (ANP) - Vitesse moet een maand eerder dan gedacht zijn financiën op orde hebben in verband met het verkrijgen van een proflicentie voor volgende seizoen. De geplaagde club uit Arnhem kreeg van de licentiecommissie te horen dat zij medio mei tot intrekking van de licentie kan overgaan. Eerder hield Vitesse rekening met een deadline op 15 juni, de uiterste datum voor het indienen van een begroting voor volgend seizoen.

2 uur geleden
Barbosa mag ondanks dopingschorsing voorlopig weer voetballen

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De Braziliaanse voetbalinternational Gabriel Barbosa mag voorlopig weer voetballen. Dat heeft sporttribunaal CAS bepaald. Barbosa, beter bekend als 'Gabigol' werd ruim een maand terug voor twee jaar geschorst omdat hij niet had meegewerkt aan een dopingcontrole.

3 uur geleden
Bondscoach Tedesco laat Courtois tijdens EK definitief thuis

BERLIJN (ANP/DPA) - Doelman Thibaut Courtois maakt in juni tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland definitief geen deel uit van de Belgische selectie. "Over dit onderwerp is alles al gezegd. Ik wil geen pingpong spelen", aldus bondscoach Domenico Tedesco in gesprek met Duitse media.

3 uur geleden
UEFA stelt vanaf donderdag 100.000 tickets EK beschikbaar

NYON (ANP) - De UEFA stelt donderdag vanaf 11.00 uur 100.000 tickets voor het komende EK in Duitsland beschikbaar. Ze zijn te koop via het officiële ticketplatform. Het aantal beschikbare tickets verschilt per wedstrijd.

4 uur geleden