Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ boekt bij NEC belangrijke zege in strijd om Europees voetbal

AZ boekt bij NEC belangrijke zege in strijd om Europees voetbal

NIJMEGEN (ANP) - AZ heeft in de strijd om Europees voetbal een belangrijke zege geboekt op NEC. De nummer 4 van de Eredivisie was in het Goffertstadion met 3-0 te sterk voor de verliezend bekerfinalist, die op de zesde plaats van de ranglijst staat.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat AZ 5 punten achter FC Twente. De Alkmaarders spelen volgende week in het eigen stadion tegen de nummer 3 van de ranglijst. NEC verzuimde de vijfde plaats over te nemen van Ajax, dat 2 punten meer heeft.

NEC boekte eerder dit seizoen uitstekende resultaten tegen de hooggeklasseerde ploegen. Het elftal van trainer Rogier Meijer bezorgde PSV de enige competitienederlaag van het seizoen, won van FC Twente en AZ en speelde gelijk tegen Ajax en Feyenoord.

Blessure

Ondanks een schietkans voor Tjaronn Chery in de eerste minuut wist NEC het niveau van die eerdere duels niet te halen. AZ speelde evenmin zijn beste voetbal, maar benutte na een kwartier wel meteen de eerste grote kans. Dani de Wit kreeg de bal via een NEC-been voor zijn voeten en schoot de 1-0 binnen.

NEC kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken, nadat verdediger Philippe Sandler met een blessure naar de kant moest. Kodai Sano had voor rust nog een kans op de gelijkmaker, maar hij kopte recht op keeper Mathew Ryan.

AZ verdubbelde de voorsprong na een klein uur. Vangelis Pavlidis stapte in buitenspelpositie over de bal en kreeg hem even later via een NEC-verdediger terug, waarna hij raak schoot in de verre hoek. De Griek staat samen met PSV'er Luuk de Jong bovenaan de topscorerslijst. In de slotfase waren Mees Hoedemakers en Chery namens NEC nog dicht bij een treffer. AZ-invaller Ernest Poku zette in de blessuretijd de eindstand op het bord.

Meer uit Voetbal

Mbappé scoort, maar verliest wel bij afscheid van fans PSG

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé heeft zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Paris Saint-Germain opgeluisterd met een treffer, maar hij leed in het Parc des Princes wel een pijnlijke nederlaag met zijn ploeg. PSG, dat zich eind april al kroonde tot landskampioen, verloor met 3-1 van Toulouse.

6 uur geleden
Atalanta rekent met twee goals in drie minuten af met AS Roma

BERGAMO (ANP) - Atalanta staat door een zege op AS Roma nog steviger op de vijfde plaats in de Serie A, een plek die recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen. De ploeg won in het eigen stadion in Bergamo met 2-1. De Belg Charles De Ketelaere maakte beide goals van Atalanta in een tijdsbestek van drie minuten.

7 uur geleden
Volendam-speler Ould-Chikh geopereerd aan tumor in onderrug

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam-speler Bilal Ould-Chikh is succesvol geopereerd aan een goedaardige tumor in zijn onderrug, meldt hij via Instagram. "De tumor is volledig verwijderd. Voor nu focus ik mij op mijn herstel, zodat ik weer kan aansluiten in de voorbereiding van het nieuwe seizoen en in augustus zien jullie mij weer knallen op het veld", schrijft de aanvaller, die totdat hij eind maart uitviel een vaste waarde was bij de Volendammers.

7 uur geleden
Ongeslagen kampioen Leverkusen veel te sterk voor tiental Bochum

BOCHUM (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen heeft zijn recordreeks aan wedstrijden zonder nederlaag verder uitgebouwd met een overtuigende 5-0-zege op VfL Bochum. De ploeg van trainer Xabi Alonso verloor eind mei vorig jaar voor het laatst een officiële wedstrijd (3-0 tegen Bochum) en bleef zondag voor de vijftigste keer ongeslagen. Donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma kreeg Leverkusen het Europese record alleen in handen (Benfica bleef tussen december 1963 en februari 1965 48 duels zonder nederlaag).

8 uur geleden
Trainer Van Bommel blijft verliezen met Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Antwerp heeft drie dagen na de verloren bekerfinale tegen Union opnieuw een nederlaag in de play-offs om het kampioenschap geleden. Ondanks een treffer van de Nederlandse middenvelder Gyrano Kerk verloor de ploeg van trainer Mark van Bommel thuis met 2-1 van Cercle Brugge. Beide ploegen waren al kansloos voor de landstitel.

9 uur geleden
Juventus ontsnapt aan blamage tegen gedegradeerd Salernitana

TURIJN (ANP) - Juventus heeft ternauwernood een blamage voorkomen in de Italiaanse Serie A. De ploeg uit Turijn stond in eigen huis na negentig minuten voetballen met 1-0 achter tegen het al gedegradeerde Salernitana, maar wist er dankzij een goal in blessuretijd van Adrien Rabiot nog een gelijkspel uit te slepen (1-1).

9 uur geleden
Bayern München herpakt zich en neemt tweede plaats weer over

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft zich hersteld van de pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid. Het elftal van de vertrekkende trainer Thomas Tuchel was in eigen stadion met 2-0 te sterk voor VfL Wolfsburg.

10 uur geleden