Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ behaalt netto winst van 5,6 miljoen euro

AZ behaalt netto winst van 5,6 miljoen euro

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in het afgelopen seizoen een nettowinst behaald van 5,6 miljoen euro. Dat meldt de Alkmaarse eredivisieclub in de jaarrekening. De winst is toegevoegd aan het eigen vermogen. Per 20 juni 2020 bedraagt het eigen vermogen 38,8 miljoen euro.

De netto omzet (exclusief transfers) is gestegen met 5,3 miljoen, van 25,5 miljoen in 2018-2019 naar 30,8 miljoen in 2019-2020. Deze stijging komt met name voort uit de opbrengsten van Europees voetbal.

AZ hield aan het transferbeleid een bedrag van 6,8 miljoen euro over. Dat was in het seizoen ervoor 17,8 miljoen euro. De miljoenentransfer van Oussama Idrissi naar Sevilla is na 1 juli 2020 tot stand gekomen en is daardoor nog niet in het resultaat meegenomen.

AZ verwacht het seizoen 2020-2021 vanwege de dakschade in het eigen stadion en de coronacisis met een negatief resultaat af te sluiten. "Door de financiële resultaten van de afgelopen jaren heeft AZ een buffer opgebouwd, waarmee het verwachte negatieve resultaat voor het seizoen 2020-2021 kan wordt opgevangen en AZ de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet", aldus de clubleiding.

Meer uit Voetbal

Gepasseerde Lang scoort drie keer voor Club Brugge

BRUGGE (ANP) - Club Brugge heeft vrijdag in een oefenwedstrijd op het eigen trainingscomplex met 3-1 gewonnen van KV Kortrijk. Noa Lang maakte alle drie de Brugse doelpunten.

23 minuten geleden
Everton onderzocht voor overtreden financiële regels

LONDEN (ANP/RTR) - Everton is door de Premier League verwezen naar een onafhankelijke commissie die onderzoek doet naar overtredingen van de financiële regels van de Engelse competitie. De Premier League-club uit Liverpool laat weten teleurgesteld te zijn over die beslissing.

38 minuten geleden
Mbappé vormt tegen Oranje voorhoede met Kolo Muani en Coman

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé vormt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje de voorhoede met Randal Kolo Muani en Kingsley Coman. Mbappé draagt tegen het Nederlands elftal voor het eerst de aanvoerdersband.

45 minuten geleden
Oranje met Geertruida, Simons en Taylor tegen Fransen

PARIJS (ANP) - Oranje begint vrijdagavond met Lutsharel Geertruida, Xavi Simons en Kenneth Taylor aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Jasper Cillessen is in Parijs de doelman van het Nederlands elftal.

55 minuten geleden
Trainer Tuchel volgt ontslagen Nagelsmann op bij Bayern München

MÜNCHEN (ANP) - Thomas Tuchel volgt Julian Nagelsmann op als trainer van Bayern München. De Duitse club maakte de benoeming van de nieuwe man én het ontslag van Nagelsmann gelijktijdig bekend. De 35-jarige Nagelsmann was bezig aan zijn tweede seizoen in München en had een contract tot de zomer van 2026. Tuchel werd eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea, de topclub uit de Premier League.

2 uur geleden
PSV verhuurt Ledezma aan New York City FC

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft bevestigd Richard Ledezma aan New York City FC te verhuren. De voetballer blijft tot 31 december bij de Amerikaanse club. Vorige week verlengde de 22-jarige Amerikaan nog zijn contract bij PSV. Toen was al duidelijk dat hij tijdelijk ergens anders zou gaan spelen.

3 uur geleden
Barcelona-middenvelder De Jong kampt met hamstringblessure

BARCELONA (ANP) - De blessure van Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong blijkt een kwetsuur aan de rechterhamstring te zijn, meldde de koploper van Spanje vrijdag. Het is nog onduidelijk hoelang de Oranje-international niet in actie kan komen. "Zijn herstel zal dit moeten uitwijzen", aldus de club.

3 uur geleden