Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ behaalt kostbare zege in Roemenië tegen CFR Cluj

AZ behaalt kostbare zege in Roemenië tegen CFR Cluj

CLUJ-NAPOCA (ANP) - AZ heeft in groep D van de Conference League een kostbare overwinning geboekt. De uitwedstrijd tegen het bij vlagen grof spelende CFR Cluj eindigde in 0-1. Jesper Karlsson maakte in Roemenië in de 19e minuut het doelpunt.

Na drie speelronden leidt AZ met 7 punten, gevolgd door FK Jablonec met 4 punten. De Tsjechische club speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Randers FC. De Deense ploeg heeft nu 3 punten en de Roemeense kampioen Cluj staat pas op 1 punt. Daardoor zijn halverwege de groepsfase de kansen van AZ op overwinteren al behoorlijk groot.

Na een aarzelende beginfase opende Jordy Clasie het Alkmaarse offensief met een volley die op de buitenkant van de paal eindigde. Kort daarna hield doelman Cristian Balgradean de Griekse AZ-spits Vangelis Pavlidis van scoren af. Jesper Karlsson kopte 1 minuut later dan toch raak uit een voorzet van Yukinari Sugawara (0-1).

Scoringspositie

In de 27e minuut reageerde AZ-trainer Pascal Jansen boos na een overtreding van Andrei Burca op Pavlidis. De Roemeen kwam er na zijn grimmige charge met geel genadig af. Pavlidis kon na enige medische verzorging het duel voorzetten. Op slag van rust moest ook Owen Wijndal het ontgelden bij een woeste ingreep van Emmanuel Culio, die eveneens met geel goed wegkwam. Ook de aangeslagen AZ-aanvoerder kon worden opgelapt.

AZ controleerde de wedstrijd, maar kwam tot aan de rust niet meer in scoringspositie. Na de pauze was er van een Alkmaars overwicht geen sprake meer. Cluj speelde met een betere veldbezetting en kon daardoor met vlotte combinaties wat kansen afdwingen, vooral in het eerste kwartier na de rust. Doelman Peter Vindahl Jensen hield echter goed stand.

Na ruim een uur kreeg ook Dani de Wit te maken met de Roemeense agressie. Hij moest gehavend naar de kant nadat hij door Gabriel Debeljuh hard was geraakt. Ook de Kroaat mocht met geel niet klagen. In de slotfase kwam het volwassen spelende AZ niet meer in grote problemen.

Meer uit Voetbal

Licentiecommissie gaat Vitesse mogelijk nog hogere straf opleggen

ZEIST (ANP) - De licentiecommissie van de KNVB gaat Vitesse mogelijk nog een hogere straf opleggen. Vrijdagmiddag kreeg de Arnhemse club al 18 punten in mindering.

19 minuten geleden
Slot laat zich voor bekerfinale niet misleiden door ranglijst

ZEIST (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot laat zich in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC niet misleiden door het verschil op de ranglijst tussen de Rotterdammers en NEC. "De stand voor de tweede seizoenshelft geeft een heel ander beeld", wist de coach van de nummer 2 van de Eredivisie.

31 minuten geleden
Vitesse behoudt licentie en degradeert na 18 punten aftrek

ARNHEM (ANP) - Vitesse behoudt voorlopig de licentie. De Arnhemse club heeft wel 18 punten in mindering gekregen, meldt de licentiecommissie van de KNVB. Door de puntenstraf is Vitesse officieel gedegradeerd.

57 minuten geleden
NEC-spelers moeten in finale 'wedstrijd van ons leven spelen'

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC denkt dat de Nijmegenaren zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de "wedstrijd van ons leven moeten spelen". "De kansen liggen er, maar we moeten het nog wel uitvoeren op het veld en daar werken we richting de finale aan", zei Meijer tijdens de persconferentie.

1 uur geleden
Engelse voetbalbond en clubs ruziën over schrappen replays FA Cup

LONDEN (ANP) - De beslissing van de Engelse voetbalbond om de replays in de FA Cup vanaf volgend seizoen te schrappen is niet overal goed ontvangen. De FA zegt dat die beslissing in goed overleg is genomen met onder meer de English Football League. Maar die organisatie, die de clubs op lagere niveaus vertegenwoordigt, ontkent en zegt dat hen niets gevraagd is.

1 uur geleden
Slot vindt uitslag finale niet bepalend voor seizoen Feyenoord

ZEIST (ANP) - De uitslag van de bekerfinale van zondag tegen NEC zal voor Feyenoord-trainer Arne Slot niet bepalen of het seizoen geslaagd is of niet. "Daar zijn veel componenten voor, maar de media kijken vaak of een ploeg een prijs wint of niet", wist Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de finale.

1 uur geleden
NEC-coach Meijer heeft voor bekerfinale bijna fitte selectie

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC heeft zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de beschikking over een fitte selectie, op de langer geblesseerde Yvandro Borges Sanches na. "De andere spelers zijn beschikbaar", zei de coach op de persconferentie twee dagen voor de eindstrijd.

1 uur geleden