Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ-aanvoerder Koopmeiners houdt zich vast aan duels met Antwerp

ALKMAAR (ANP) - Trainer Arne Slot verwees donderdag naar Antwerp FC en even later deed aanvoerder Teun Koopmeiners dat ook. AZ hield zich na de 1-1 tegen LASK Linz in de eerste knock-outronde van de Europa League vast aan de dubbele ontmoeting met de Belgische voetbalclub in augustus in de laatste voorronde. Ook toen maakten de Alkmaarders in eigen stadion kort voor tijd gelijk (1-1). In de return sloeg het elftal van Slot, in een bizar duel met twee rode kaarten voor Antwerp, in de verlenging toe: 1-4.

In het thuisduel met Antwerp maakte spits Myron Boadu in de 82e minuut gelijk, tegen LASK Linz deed Koopmeiners dat in de 86e minuut, vanaf de strafschopstip. "Het is een hele belangrijke treffer, zeker. Het wordt volgende week een lastige kluif. Maar we weten dat er kansen liggen", aldus de aanvoerder.

Koopmeiners speelde bij afwezigheid van de geblesseerden Stijn Wuytens, Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos in het centrum van de verdediging. Al na ruim een minuut spelen stond hij, na een overtreding op Boadu, klaar om een strafschop te nemen. De scheidsrechter kreeg echter van de video-arbiter te horen dat de overtreding buiten het zestienmetergebied was gemaakt. "Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik helemaal niet doorhad dat de videoscheidsrechter dat moment ging bekijken. De scheidsrechter floot, ik dacht dat hij dat deed omdat er spelers waren die te snel het strafschopgebied in wilden lopen bij de penalty."

Vrije trap

De vrije trap, ook genomen door Koopmeiners, leverde niets op. Linz was aan de overkant, in de 26e minuut, bij de eerste kans wel direct trefzeker. Een doelpunt dat AZ zich aan mocht rekenen, vindt Koopmeiners, die normaal gesproken op het middenveld voetbalt. LASK Linz scoorde nadat de bal na een verre ingooi was doorgekopt richting de tweede paal. "We hebben er vooraf op gehamerd dat ze vaak gevaarlijk zijn uit een inworp. Dat is een wapen. Dan mag dit niet gebeuren", oordeelde de aanvoerder.

AZ wist na die treffer niet echt te overtuigen. Het goede gevoel is, na nederlagen eerder deze maand tegen NAC Breda in de beker (1-3) en FC Twente in de competitie (2-0), even weg. Reden tot paniek is er niet, vindt Koopmeiners, die in de slotfase alsnog een penalty mocht nemen en die overtuigend binnen schoot. "Het duel met Twente was een uitzondering, toen hadden we een totale offday. Die wedstrijd staat overal compleet los van. Ik vind ook niet dat je kan zeggen dat we vanavond een dramatische wedstrijd hebben gespeeld. Ik denk dat we tegen een onwijs goed team hebben gevoetbald. Ze zijn niet voor niets als eerste geëindigd in de groepsfase. Ook in de Oostenrijkse competitie doen ze het geweldig. Je moet niet verwachten dat je tegen zo'n team twintig kansen creëert."

Meer uit Voetbal

PSG-speler Dembélé heeft geweldige avond bij oude club Barcelona

BARCELONA (ANP/AFP) - Ousmane Dembélé maakte de eerste treffer voor Paris Saint-Germain in de 4-1-zege op FC Barcelona. De ploeg uit Parijs bereikte daardoor, na de 3-2-nederlaag in eigen huis, de halve finales. Daarin is Borussia Dortmund de tegenstander.

26 minuten geleden
De Jong strandt met tien man FC Barcelona in kwartfinales CL

BARCELONA (ANP) - Voor FC Barcelona en Oranje-international Frenkie de Jong zit de Champions League er voor dit seizoen op. De Catalanen strandden in de kwartfinales tegen Paris Saint-Germain. Barcelona ging voor eigen publiek met 4-1 onderuit. Zes dagen eerder won het elftal van coach Xavi in Frankrijk nog met 3-2. Barcelona speelde een uur lang met een man minder na een directe rode kaart voor verdediger Ronald Araújo.

41 minuten geleden
Borussia Dortmund met Maatsen naar laatste vier Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft voor het eerst sinds 2013 de halve finales van de Champions League bereikt. De Duitse ploeg met verdediger Ian Maatsen won in het eigen Signal Iduna Park met 4-2 van Atlético Madrid en dat was voldoende na de nederlaag van 2-1 van vorige week in Madrid.

2 uur geleden
Voetbalsters Ajax kloppen Feyenoord in halve finale na verlenging

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben zich geplaatst voor de nationale bekerfinale. Het elftal van coach Suzanne Bakker won op sportpark De Toekomst na verlenging van Feyenoord: 2-1. Excelsior en Fortuna Sittard spelen woensdag in de andere halve eindstrijd tegen elkaar.

3 uur geleden
Arteta wil met Arsenal einde maken aan slechte reeks bij Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Arsenal wil woensdag in de uitwedstrijd tegen Bayern München een einde maken aan een reeks slechte resultaten tegen de Duitse topclub. De Londenaren verloren de laatste twee uitduels met Bayern in de Champions League met 5-1. Van de laatste zes uitwedstrijden tegen Bayern won Arsenal er slechts eentje.

4 uur geleden
Real-coach Ancelotti denkt niet aan vorige nederlagen bij ManCity

MANCHESTER (ANP) - Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti wil niet te veel terugdenken aan de eerdere nederlagen van zijn ploeg bij Manchester City. Hij richt zich volledig op de wedstrijd van woensdag in het Etihad Stadium, na de 3-3 van vorige week in Madrid.

Borussia Dortmund met Maatsen en zonder Malen tegen Atlético

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund start met Ian Maatsen in de basis in de tweede kwartfinalewedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League. De Spaanse ploeg verdedigt om 21.00 uur in Dortmund een 2-1-voorsprong uit de eerste wedstrijd.