Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ-aanvaller Idrissi is 'hongerig' maar heeft nog wel even nodig

AZ-aanvaller Idrissi is 'hongerig' maar heeft nog wel even nodig

UTRECHT (ANP) - Oussama Idrissi is erop gebrand om komend seizoen zijn goede spel bij AZ te belonen met iets tastbaars. Al over 3,5 week gaat het er echt om in de voorronden van de Champions League en de aanvaller kan die tijd naar eigen zeggen goed gebruiken.

Voor de tweede week op rij verloor AZ een oefenduel met 1-0; vorige week van Genk, nu van FC Utrecht. Niemand maalde erom. Eind augustus moet AZ er staan, als plaatsing voor de Champions League op het spel staat. De voorbereiding op die kwalificatiereeks verloopt echter anders dan gebruikelijk.

"Normaal is het seizoen klaar en krijg je pak hem beet twee weken rust, waarna je voor jezelf weer een beetje opstart. Maar ons lichaam heeft iets te lang rust gehad. We hebben nu zes weken om ons lichaam sterker te maken", aldus de 24-jarige Idrissi, die nog niet helemaal tevreden is over zijn progressie in de voorbereiding. "Het zit hem niet zozeer in mijn fysiek, maar voornamelijk in de kwaliteit. Ik ben net wat minder explosief en als ik een actie maak, dan kom ik net wat puf tekort. Ik mis nog net die 5 procent."

Normaal gesproken starten de clubs uit het betaalde voetbal op tegen amateurclubs, in duels waarin er vaak op los wordt gescoord. Idrissi is blij dat AZ nu alleen tegenstanders van formaat treft. "Ik weet überhaupt niet waarom die wedstrijden in het leven zijn geroepen. Volgens mij is dat meer voor de regio en de marketing. Maar aan duels tegen goede clubs hebben we veel meer", aldus Idrissi, die tegen FC Utrecht 45 minuten speelde.

Beleid

"We hebben maandenlang stilgestaan en in de competities die wel uitgespeeld werden, zag je dat de ene na de andere speler er geblesseerd uit ging. Blijkbaar kan het menselijk lichaam dat niet aan na enkele maanden te hebben stilgezeten. Wij voeren het daarom met beleid op."

Het is bij AZ vooralsnog stil op transfergebied. Geen van de smaakmakers van vorig seizoen, waaronder ook Idrissi gerekend mag worden, is nog vertrokken. "Hoe het is met interesse van andere clubs? Het is rustig en ik focus me op dit moment op AZ. We hebben veel wedstrijden voor de boeg en verder kan ik er niet echt antwoord op geven."

Idrissi, begin 2018 overgenomen van FC Groningen, kwam afgelopen seizoen in 25 duels tot 13 doelpunten en beleefde het beste seizoen uit zijn loopbaan. Het seizoen eindigde echter in mineur. "Als voetballer weet je dat je altijd weer een nieuw seizoen voor de boeg hebt. Ik wil nu een sterke basis neerleggen en ben hongerig om prijzen te pakken en me te manifesteren. Het vorige seizoen ligt achter ons, dat is inmiddels alweer maanden geleden."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Berghuis: goed voor mij om weer eens een hele helft te spelen

AMSTERDAM (ANP) - Steven Berghuis kijkt met een redelijk goed gevoel terug op zijn debuut bij het Europees kampioenschap. De aanvaller van Feyenoord mocht de tweede helft van de met 3-0 gewonnen groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië meedoen.

26 minuten geleden
Doelman Stekelenburg: nu begint het toernooi eigenlijk pas

AMSTERDAM (ANP) - De manier waarop Oranje de groepsfase van het EK doorliep, zorgde voor tevredenheid bij Maarten Stekelenburg. De doelman waakt echter voor te veel euforie. "Ons doel was om groepswinnaar te worden. 9 punten uit drie duels is natuurlijk fantastisch. Maar nu begint het toernooi eigenlijk pas", zei Stekelenburg na de zege van 3-0 op Noord-Macedonië.

49 minuten geleden
Depay laat keuze tussen Malen en Weghorst aan bondscoach

AMSTERDAM (ANP) - Memphis Depay laat de keuze over wie er naast hem staat in de voorhoede van het Nederlands elftal helemaal aan bondscoach Frank de Boer. De nummer 10 van Oranje speelde in de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië (3-0) voor het eerst samen met Donyell Malen.

1 uur geleden
Bondscoach De Boer: we staan er goed op

AMSTERDAM (ANP) - Wat bondscoach Frank de Boer betreft is Oranje klaar voor de achtste finales op het EK, wie de tegenstander ook is. "We staan er goed op", zei de oud-international nadat ook de derde groepswedstrijd, tegen Noord-Macedonië, was gewonnen (3-0). "Per duel worden we beter. Er is progressie. Het gaat gewoon de goede kant op.

1 uur geleden
De Jong na zege Oranje: leuk om winnend af te sluiten

AMSTERDAM (ANP) - Frenkie de Jong vond na de overwinning op Noord-Macedonië (3-0) dat Oranje de groepsfase goed had doorstaan. "We hebben alle 9 punten gehaald, dat is goed. Natuurlijk waren we al zeker van de eerste plaats in de groep, maar het is mooi om winnend af te sluiten."

2 uur geleden
Wijnaldum: nu moeten we het tegen andere landen laten zien

AMSTERDAM (ANP) - Met 9 punten uit drie wedstrijden bleef het Nederlands elftal foutloos in de groepsfase van het EK voetbal, maar aanvoerder Georginio Wijnaldum weet dat de echte test nog moet komen. "We krijgen nu niet meer zoveel wedstrijden als deze", zei Wijnaldum bij de NOS, na de zege op Noord-Macedonië (3-0). "We moeten het nu ook tegen andere landen laten zien."

2 uur geleden
Malen grijpt op EK bij eerste basisplaats zijn kans bij Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Donyell Malen heeft bij zijn eerste basisplaats op het Europees kampioenschap voetbal een prima indruk achtergelaten. De snelle aanvaller mocht tegen het al uitgeschakelde Noord-Macedonië (3-0) meedoen in plaats van Wout Weghorst. Met Malen zag het aanvalsspel van Oranje er gevaarlijker en overtuigender uit dan in de vorige duels met Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0). Memphis Depay oogde ook beter en gelukkiger met Malen naast hem in plaats van Weghorst.

2 uur geleden