Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avondsessies bij Roland Garros blijven bestaan ondanks kritiek

Avondsessies bij Roland Garros blijven bestaan ondanks kritiek

PARIJS (ANP) - De avondsessies bij Roland Garros blijven bestaan ondanks de kritiek van onder anderen Rafael Nadal en Novak Djokovic. De kwartfinale tussen Nadal en Djokovic eindigde dinsdagavond ver na 01:00 uur en beide spelers hadden na afloop kritiek geuit.

"De avondsessies blijven, maar we gaan wel kijken of we kunnen schuiven in de starttijden", zei toernooidirectrice Amélie Mauresmo. De voormalig nummer 1 van de wereld gaf toe dat de late tijden 'vragen kunnen oproepen' rondom het comfort van de spelers. "Die vragen heb ik zelf ook. Maar wat mij betreft zijn de avondsessies zeker gepast, want het zat elke avond tot de nok toe vol. Gisteren was het overvol, maar een handvol mensen vertrok eerder."

Mauresmo gaf toe dat er vooralsnog geen 'wonderoplossing' is voor het programma. "Er waren veel discussies. Er was veel druk, er waren veel problemen."

Rust

Dinsdagavond mopperde Djokovic na zijn nederlaag tegen Nadal al over de late aanvangstijden van de wedstrijden. "Het zijn de televisiezenders die dit beslissen. Zij betalen en bepalen wie er in de avondsessies spelen. Dat is de wereld waarin wij leven", mopperde de Servische nummer 1 van de wereld.

Nadal kon zich in de woorden van zijn concurrent vinden. "Ik begrijp dat televisiestations veel geld betalen om wedstrijden zo laat te laten spelen, want zo krijgen het toernooi en de spelers geld. Maar als een partij op gravel om 21.00 uur begint en het wordt een vijfsetter, dan kan het lang duren. Ik mag niet klagen, omdat ik nu twee dagen rust heb, maar het kan wel problemen opleveren voor je rust. We zouden naar een evenwicht moeten zoeken", zei Nadal.

Meer uit Sport

Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

1 uur geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

1 uur geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

1 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

4 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

6 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

8 uur geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

8 uur geleden