Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avondklok wordt voor het eerst van kracht

Avondklok wordt voor het eerst van kracht

DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst wordt zaterdag de avondklok van kracht. Tussen 21.00 uur en 04.30 uur mag niemand buitenkomen, tenzij daarvoor een geldige reden is.

Onder anderen mensen die voor hun werk onderweg zijn of in een medische noodsituatie verkeren mogen wel buitenkomen. Ook voor mantelzorgers geldt een uitzondering. Noodzakelijk is wel dat zij een zelf ondertekende officiële verklaring kunnen overleggen, die kan worden gedownload van de site van de Rijksoverheid. Wie voor zijn werk op pad is heeft ook een officiële werkgeversverklaring nodig. Wie onterecht buiten is krijgt een boete van 95 euro.

De hond uitlaten mag wel gewoon, maar alleen in je eentje en met het dier aan de lijn.

Het kabinet wilde oorspronkelijk dat de avondklok al om 20.30 uur zou ingaan, maar sloot een compromis met de Tweede Kamer door de spertijd een half uur te verlaten. De avondklok geldt vooralsnog elke avond en nacht tot de vroege ochtend van woensdag 10 februari.

Meer uit Binnenland

Boek Inez Weski meteen bovenaan bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek van advocaat Inez Weski staat in de eerste week na het verschijnen meteen bovenaan de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van boekenkoepel CPNB. In het boek Het geluid van de stilte schrijft Weski onder meer over haar arrestatie vorig jaar.

1 uur geleden
Capaciteit COA Ter Apel weer ruim overschreden

TER APEL (ANP) - De grenzen van de opvangcapaciteit van het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn afgelopen nacht opnieuw ruim overschreden. Er sliepen 2300 mensen, driehonderd meer dan is afgesproken. De aanhoudende drukte heeft gevolgen voor de werkdruk voor medewerkers en de sfeer op de locatie. Dinsdagavond was er een steekpartij bij het aanmeldcentrum, een 24-jarige man raakte gewond.

1 uur geleden
OM handelt zaak tegen vier medewerkers zorgboerderij zelf af

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie beslist zelf of vier medewerkers van een zorgboerderij in het Groningse Wedde straf krijgen voor het mishandelen van gehandicapte bewoners. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie en niet aan de rechtbank. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

1 uur geleden
Brand in pand Rotterdam waar minder-zelfredzame mensen wonen

ROTTERDAM (ANP) - In een flatwoning aan de Arrheniusweg in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander bestrijdt de brandweer een uitslaande brand. In het gebouw wonen enkele mensen die volgens de veiligheidsregio "minder zelfredzaam zijn".

1 uur geleden
Neergestoken medewerker ggz-instelling Heerlen overleden

HEERLEN (ANP) - De medewerker van een ggz-instelling in Heerlen die vorige week werd neergestoken, is dinsdag aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie woensdagochtend. De vrouw werd vorige week maandagmiddag neergestoken op het terrein van de instelling aan de John F. Kennedylaan. Korte tijd later hield de politie een 29-jarige vrouw uit Heerlen aan als verdachte.

3 uur geleden
Tientallen woningen in Utrecht ontruimd om gaslek

UTRECHT (ANP) - Tussen de dertig en veertig woningen zijn woensdagochtend in Utrecht ontruimd om een gaslek. De Veiligheidsregio Utrecht meldde dat in een woning aan de Zijpestraat in de Rivierenwijk een dusdanige hoeveelheid gas werd gemeten, dat besloten werd ruim te ontruimen.

4 uur geleden
Flinke kettingbotsing in Zeeburgertunnel bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In de Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is een kettingbotsing met dertien auto's geweest. Dat meldt de ANWB. Over gewonden is nog niks bekend.

4 uur geleden