Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avondklok en andere coronamaatregelen op Curaçao afgeschaft

Avondklok en andere coronamaatregelen op Curaçao afgeschaft

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao schaft een groot aantal coronamaatregelen af. Zo geldt vanaf vrijdag geen avondklok meer. Ook mogen (muziek)evenementen weer plaatsvinden en mag er weer worden gedanst. De avondklok gold de afgelopen tijd van middernacht tot 04.30 uur. Volgens minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas zijn er ook geen restricties meer voor winkels en in de horeca en verdwijnt het verbod op samenscholing. Bij activiteiten in de buitenlucht hoeven mensen geen mondkapjes meer op. Mensen die in afgesloten ruimte bij elkaar komen wordt nog wel aangeraden een mondkapje op te doen, net als op scholen.

Verder is besloten dat passagiers uit andere Caribische eilanden van het Koninkrijk geen testresultaat meer hoeven te overhandigen bij aankomst. Voor passagiers uit andere landen geldt nog wel dat ze een negatief resultaat van een recente PCR-test moeten laten zien als ze het land willen binnenkomen. De verplichte antigeentest drie dagen na aankomst wordt wel afgeschaft.

Op Curaçao is het aantal besmettingen flink gedaald, donderdag waren het 702 actieve besmettingen. Een maand eerder waren dat er nog 11.965. Pisas is blij dat de meeste maatregelen zijn afgeschaft, maar hoopt wel dat de mensen verstandig met de toegenomen vrijheid omgaan.

"Covid is niet verdwenen. We moeten zo goed mogelijk met de situatie omgaan. Daarin heeft iedereen een eigen verantwoordelijkheid’’, aldus Pisas. Als het aantal besmettingen weer gaat toenemen, kunnen er weer strengere maatregelen komen, aldus de regering.

Meer uit Binnenland

Bouwsector wil in gesprek Remkes aandacht voor eigen stikstofplan

ZOETERMEER (ANP) - De bouwsector gaat in het stikstofgesprek van woensdag met bemiddelaar Johan Remkes nogmaals aandacht vragen voor het plan dat vorig jaar samen met onder meer land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland werd gepresenteerd om uit de stikstofcrisis te komen. Daarin staat dat de uitstoot in 2030 met zo'n 40 procent verminderd moet zijn, waar het kabinet nu werkt met een halvering. Verder wil een woordvoerder van Bouwend Nederland nog niet veel kwijt over het gesprek, dat ook wordt gevoerd met andere ondernemersorganisaties.

43 minuten geleden
Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. De politie schreef ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit.

52 minuten geleden
Nog niet bekend wanneer ADO-fans weer bij thuisduels mogen zijn

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet bekend wanneer supporters van ADO Den Haag weer bij thuiswedstrijden van hun club op de tribune mogen zitten. De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie hebben er maandag over gesproken, maar daarbij is nog geen besluit genomen. Ze willen in "de komende dagen" horen wat ADO zelf van plan is voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. Daarna hakken de bestuurders de knoop door.

2 uur geleden
Verdachte van delen foto gecrasht toestel nog vast

SCHIPHOL (ANP) - De man die zaterdagavond werd opgepakt omdat hij op Schiphol via de dienst AirDrop een foto van een neergestort vliegtuig had verspreid aan boord van een vlucht naar Dubai, zit nog altijd vast. Het gaat om een 23-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten, meldt de marechaussee maandag. Bij de foto zat ook een dreigende tekst, waarbij werd "geïnsinueerd dat hetzelfde zou gebeuren met dit vliegtuig".

4 uur geleden
Rechtbank doet op 17 november uitspraak in omvangrijk MH17-proces

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank Den Haag doet op 17 november uitspraak in de omvangrijke strafzaak rond het neerhalen van vlucht MH17. De uitspraak gaat ongeveer anderhalf uur duren, heeft de rechtbank maandag laten weten. Waarschijnlijk vindt de uitspraak in de middag plaats.

4 uur geleden
Leiden niet meer in top 100 van beste universiteiten ter wereld

LEIDEN (ANP) - De Universiteit Leiden staat niet meer in de top 100 van beste universiteiten ter wereld, de Shanghai Ranking. Vorig jaar stond de universiteit nog op plek 83 in de lijst, en ook de jaren daarvoor bleef het instituut binnen de top 100.

6 uur geleden
Agractie roept op tot blokkades op drukke plekken

AALTEN (ANP) - Boerenbeweging Agractie roept zijn achterban op tot nieuwe protestacties. "We moeten volhouden met onze acties. Of dat nou een publieksvriendelijke is, zoals binnenkort met de start van de Vuelta, of acties die scherper zijn, ze moeten plaatsvinden. Soms met zo min mogelijk inspanning, want we zijn allemaal druk, maar wel met een groot effect. Denk er daarbij bijvoorbeeld aan standstills te organiseren op drukke plekken bij je in de buurt. Dit kun je vaak met kleinere groepen al goed realiseren", zegt melkveehouder Erik Luiten, een van de kopstukken van Agractie, in een maandag gepubliceerde videoboodschap.

6 uur geleden