Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avondklok en andere coronamaatregelen op Curaçao afgeschaft

Avondklok en andere coronamaatregelen op Curaçao afgeschaft

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao schaft een groot aantal coronamaatregelen af. Zo geldt vanaf vrijdag geen avondklok meer. Ook mogen (muziek)evenementen weer plaatsvinden en mag er weer worden gedanst. De avondklok gold de afgelopen tijd van middernacht tot 04.30 uur. Volgens minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas zijn er ook geen restricties meer voor winkels en in de horeca en verdwijnt het verbod op samenscholing. Bij activiteiten in de buitenlucht hoeven mensen geen mondkapjes meer op. Mensen die in afgesloten ruimte bij elkaar komen wordt nog wel aangeraden een mondkapje op te doen, net als op scholen.

Verder is besloten dat passagiers uit andere Caribische eilanden van het Koninkrijk geen testresultaat meer hoeven te overhandigen bij aankomst. Voor passagiers uit andere landen geldt nog wel dat ze een negatief resultaat van een recente PCR-test moeten laten zien als ze het land willen binnenkomen. De verplichte antigeentest drie dagen na aankomst wordt wel afgeschaft.

Op Curaçao is het aantal besmettingen flink gedaald, donderdag waren het 702 actieve besmettingen. Een maand eerder waren dat er nog 11.965. Pisas is blij dat de meeste maatregelen zijn afgeschaft, maar hoopt wel dat de mensen verstandig met de toegenomen vrijheid omgaan.

"Covid is niet verdwenen. We moeten zo goed mogelijk met de situatie omgaan. Daarin heeft iedereen een eigen verantwoordelijkheid’’, aldus Pisas. Als het aantal besmettingen weer gaat toenemen, kunnen er weer strengere maatregelen komen, aldus de regering.

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

6 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

7 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

7 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

8 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

8 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

8 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

9 uur geleden