Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autoverhuurder Hertz vraagt bankroet aan in VS en Canada

Autoverhuurder Hertz vraagt bankroet aan in VS en Canada

ESTERO (ANP) - Autoverhuurbedrijf Hertz, dat zwaar getroffen is door de coronacrisis, heeft faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten en Canada. Dat heeft het bedrijf vrijdag (lokale tijd) bekendgemaakt.

"De impact van Covid-19 op de vraag naar reizen was zo plotseling en dramatisch en veroorzaakte een abrupte daling van de inkomsten van het bedrijf en op toekomstige boekingen", aldus Hertz in een persbericht. De faillissementsaanvraag is niet van toepassing op de belangrijkste regio's, waaronder Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, waar het bedrijf actief is.

Eerder meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat overleg tussen de autoverhuurder en zijn schuldeisers over uitstel van betaling was vastgelopen. Later op vrijdag verliep een deadline. Hertz kwam in de problemen toen zowel zakenreizen als vakanties niet meer doorgingen vanwege de coronamaatregelen die in veel landen gingen gelden. Daardoor werden nauwelijks nog auto's verhuurd.

De schuldeisers verleenden Hertz in april uitstel van betaling voor een afbetaling van ongeveer 400 miljoen dollar op leasecontracten. Toen deden ze daar niet moeilijk over, omdat de prijs van tweedehands auto's met ruim 15 procent was gedaald en ze bang waren dat ze bij een faillissement van Hertz hun geld niet zouden terugverdienen. Inmiddels zijn occasions weer wat meer waard en durven de schuldeisers hoger in te zetten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Boze Tata-medewerkers blokkeren poorten IJmuiden

IJMUIDEN (ANP) - Medewerkers van Tata Steel hebben de ingangen van het complex in IJmuiden geblokkeerd. Ze zijn nog altijd boos over het vertrek van directievoorzitter Theo Henrar, die zonder opgaaf van reden weg moest. Ook zijn ze boos over de reorganisatieplannen. Volgens de ondernemingsraad van Tata gaat het om een wilde actie van in eerste instantie ruim honderd medewerkers.

1 minuut geleden
'1 op de 10 Nederlanders komt niet rond door coronacrisis'

DEN HAAG (ANP) - Een op de tien Nederlanders komt momenteel moeilijk rond vanwege de coronacrisis. Het gaat vooral om mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering, laagbetaalde zzp'ers en laagbetaalde flexwerkers. Dat meldt platform Wijzer in geldzaken op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders.

2 uur geleden
'Meer mensen willen gedrag veranderen voor klimaat door corona'

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zijn zich door de coronacrisis bewust geworden van het klimaat en willen hieraan ook zelf een bijdrage leveren. Zo wil bijna 8 op de 10 Nederlanders minder gaan vliegen en ruim driekwart wil het autogebruik beperken. Dat meldt ABN AMRO op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders. Toch vragen tegelijkertijd 7 op de 10 Nederlanders zich af of de positieve gevolgen voor het milieu die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan, kunnen worden behouden.

2 uur geleden
Burgerinitiatief tegen onduidelijke kosten kapitaalverzekeringen

AMSTERDAM (ANP) - Kapitaalverzekeringen moeten transparanter. Om die reden zijn ConsumentenClaim, de Consumentenbond, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces een burgerinitiatief gestart. De organisaties willen een wetswijziging zodat consumenten voortaan volledig worden geïnformeerd over alle kosten die verzekeraars inhouden gedurende de looptijd van zo'n verzekering.

2 uur geleden
Export naar VK goed voor 3,5 procent bbp

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar 28,3 miljard euro aan export naar het Verenigd Koninkrijk verdiend. Dat is 3,5 procent van het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp), een lichte daling in vergelijking met eerdere jaren. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

6 uur geleden
Europese beurzen beginnen week met winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag met winst gesloten. Ook de andere Europese aandelenbeurzen gingen omhoog en de koerswinsten liepen in de loop van de dag duidelijk op. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven.

14 uur geleden
SNS en RegioBank sluiten per direct ruim 200 geldautomaten

UTRECHT (ANP) - SNS en RegioBank sluiten voorlopig alle ruim 200 geldautomaten in HEMA- en SPAR-winkels. Hierdoor is per direct het merendeel van de circa 250 geldautomaten van de banken uitgezet. SNS heeft daartoe besloten naar aanleiding van een plofkraak op de SNS-geldautomaat in de HEMA in Lisse.

15 uur geleden