Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autosportfederatie FIA verduidelijkt regels omtrent safetycar

Autosportfederatie FIA verduidelijkt regels omtrent safetycar

BAHREIN (ANP) - Autosportfederatie FIA heeft de regels omtrent de safetycar verduidelijkt om een ​​herhaling van de ontknoping van vorig seizoen te voorkomen. Na afloop van de laatste race van 2021 ontstond er ophef over de wijze waarop Max Verstappen ten koste van Lewis Hamilton de wereldtitel pakte.

In de herziene editie van de reglementen van 2022 staat dat "all cars" met een ronde achterstand op de leider in de race de safetycar moeten inhalen in plaats van "any cars". Het was aan de wedstrijdleider welke coureurs er precies tussenuit zouden worden gehaald. Volgens de nieuwe reglementen moet de wedstrijdleider iedere achterblijver voorbij de safetycar laten gaan.

"Als de wedstrijdleider de baan veilig vindt en heeft doorgegeven dat alle achterblijvers mogen inhalen, moeten alle wagens die op een ronde achterstand rijden de safety car inhalen", staat er in het nieuwe FIA-reglement.

In de Grote Prijs van Abu Dhabi besloot wedstrijdleider Michael Masi na een crash van de Canadees Nicholas Latifi en het daarop verschijnen van de safetycar de vijf achterblijvers tussen leider Hamilton en naaste belager Verstappen weg te halen. Dat gebeurde met nog één ronde te gaan en Verstappen, die in zijn Red Bull op versere banden reed, kon zijn rivaal inhalen en zo de wereldtitel veroveren.

Het nieuwe seizoen gaat zondag van start in Bahrein.

Meer uit Sport

Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

8 minuten geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

1 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

5 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

6 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

8 uur geleden
Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

8 uur geleden
Dominantie Verstappen leidt tot recordbedrag aan inschrijfgeld

PARIJS (ANP/RTR) - Sportief succes kost veel geld in de Formule 1. Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen, moet volgend jaar meer dan ooit betalen om te mogen deelnemen aan de koningsklasse. Het bedrag is volgens persbureau Reuters naar verwachting 10,6 miljoen dollar (omgerekend 9,6 miljoen euro)

18 uur geleden