Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autoshow New York afgelast vanwege zorgen om coronavirus

Autoshow New York afgelast vanwege zorgen om coronavirus

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De autoshow van New York, die op 20 augustus zou beginnen, gaat ook dit jaar niet door. De organisatie heeft het evenement vanwege zorgen over het rondwarende coronavirus afgeblazen. In april vorig jaar werd het evenement ook al uitgesteld. Het was voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat het evenement niet doorging.

De annulering komt een dag nadat burgemeester Bill de Blasio van de stad New York vaccinaties verplicht stelde voor een reeks binnenlocaties vanaf 16 augustus. Het was niet meteen duidelijk of de autoshow ook onderworpen zou worden aan die verordening.

Autoproducenten als Kia, Jeep en Subaru zouden op het evenement nieuwe voertuigen onthullen. De show in New York zou de tweede grote autoshow in de VS zijn sinds het begin van de crisis. De verwachting is dat de autoshow in april volgend jaar wel kan plaatsvinden.

In Chicago vond vorige maand een speciale editie plaats van de Chicago Auto Show. Vanwege de pandemie was deze show al ingekort. De autoshow was de eerste sinds februari vorig jaar toen de beperkingen als gevolg van Covid-19 van kracht werden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street houdt forse winsten niet vast en sluit verdeeld

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met wisselende resultaten de dag uitgegaan. Eerder stonden de beursgraadmeters in New York op stevige winsten, maar onder meer onder aanvoering van Disney gingen die winsten verloren. Het entertainmentbedrijf verwacht in het vierde kwartaal geen enorme groei van het aantal abonnees van streamingdienst Disney+ en zegt ook dat er geen dividend wordt uitbetaald tot de coronacrisis voorbij is.

22 minuten geleden
WSJ: Justitie VS bekijkt overname door Zoom om banden met China

SAN JOSE (ANP) - De Amerikaanse justitie onderzoekt de overname van het bedrijf Five9 door videovergaderdienst Zoom Video, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal. Dat gebeurt vanwege de Chinese banden die Zoom, dat een Amerikaans bedrijf is, heeft.

43 minuten geleden
Taalapp Babbel stelt gang naar beurs uit

BERLIJN (ANP) - De app om talen te leren Babbel stelt de geplande beursgang uit. Het Duitse bedrijf wijst op de huidige marktomstandigheden die niet gunstig zijn. Babbel zou eind deze week een notering krijgen in Frankfurt.

1 uur geleden
Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende kleinere Britse energiebedrijven nemen geen nieuwe klanten meer aan vanwege de hoge prijzen voor gas en energie. Doordat de bedrijven lagere prijzen aan klanten bieden is het niet meer rendabel. Bovendien hebben de kleinere bedrijven minder grote financiƫle reserves om de tegenvallers op te vangen.

1 uur geleden
Visma Raet: modaalverdiener houdt maandelijks 7,75 euro meer over

AMERSDOORT (ANP) - Nederlanders met een modaal salaris houden volgend jaar maandelijks netto 7,75 euro meer over dan dit jaar. Dat stelt HR-dienstverlener Visma Raet die de gevolgen van de kabinetsplannen van Prinsjesdag doorrekende. Die stijging komt neer op 0,34 procent.

1 uur geleden
Verenigd Koninkrijk sluit deal over productie CO2

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse regering heeft een deal gesloten met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries over de hervatting van de productie in het Verenigd Koninkrijk, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Met de deal moeten dreigende problemen zoals lege supermarktschappen door een tekort aan CO2 worden opgevangen. Dat gas wordt namelijk op diverse manieren in de voedingsindustrie gebruikt en is een bijproduct van het maken van kunstmest.

3 uur geleden
Koopjesjagers helpen Europese beurzen omhoog op debuutdag UMG

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen hebben dinsdag een flink deel van de koersverliezen van een dag eerder goedgemaakt. De zorgen over het dreigende faillissement van de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande werden door koopjesjagers naar de achtergrond verdrongen. Verder ging de blik in Amsterdam naar muzieklabel Universal Music Group (UMG) dat zijn beursdebuut beleefde.

4 uur geleden