Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AutoScout24: eerste daling prijs occasion in meer dan jaar

AutoScout24: eerste daling prijs occasion in meer dan jaar

AMSTERDAM (ANP) - Tweedehands auto's zijn na meer dan een jaar van prijsstijgingen eindelijk weer wat goedkoper geworden, merkt verkoopplatform AutoScout24. Volgens de organisatie is dit waarschijnlijk te danken aan de zomervakantie.

In juli stond een tweedehandsauto op het platform te koop voor een gemiddelde prijs van 23.531 euro. Dat is 277 euro, oftewel 1,2 procent, minder dan de maand ervoor. Begin dit jaar ging het nog om een bedrag van 22.158 euro. De laatste keer dat deze prijs daalde was in het voorjaar van 2021.

AutoScout24, naar eigen zeggen onlinemarktleider in de Nederlandse auto aan- en verkoopmarkt, legt uit dat nu mensen eindelijk weer van een zomer zonder coronarestricties kunnen genieten het voor de hand ligt dat ze weer meer geld aan een vakantie uitgeven. Het platform merkte in de jaren voor de coronapandemie ook dat de prijzen in de zomer iets terugvielen omdat mensen dan iets minder vaak op zoek gingen naar een nieuwe of gebruikte auto.

Maar Nederland onderscheidt zich nu wel van andere Europese landen. Bijvoorbeeld in Frankrijk, Oostenrijk en België stegen de prijzen afgelopen maand gewoon door. In Duitsland is de prijs in juli wel iets gedaald ten opzichte van een maand eerder. Maar daar ging het maar om een afname van 0,2 procent. Met een gemiddelde van 27.361 euro kende Duitsland nog altijd bijna de hoogste occasionprijs van de Europese landen waarvan AutoScout24 gegevens bijhoudt.

Meer uit Financieel

Walt Disney keldert op Wall Street, ondanks winst streamingtak

NEW YORK (ANP) - Entertainment- en mediaconcern Walt Disney is dinsdag onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf presenteerde zijn kwartaalresultaten waaruit naar voren kwam dat de streamingtak, waar Disney+ en Hulu onder vallen, voor het eerst winstgevend is. Beleggers leken daarentegen minder enthousiast over de vooruitzichten van het bedrijf. Het aandeel verloor 9,5 procent.

1 uur geleden
FT: VS trekt vergunningen chipexport aan Chinese Huawei in

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft de exportvergunningen van chipbedrijven Intel en Qualcomm ingetrokken. Hierdoor kunnen deze bedrijven niet langer chips leveren aan het Chinese techconcern Huawei. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van gesprekken met ingewijden. Het intrekken van de licenties zou volgens hen gevolgen hebben voor de leveringen van chips voor laptops en telefoons.

2 uur geleden
Door inflatie geteisterd Argentinië lanceert nieuw bankbiljet

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - Mensen in Argentinië kunnen vanaf dinsdag betalen met een bankbiljet van 10.000 pesos, omgerekend ruim 10 euro. Tot nu toe was de hoogste waarde van een Argentijns bankbiljet 2000 pesos. Maar Argentijnen hadden de laatste tijd steeds meer briefjes nodig om contante uitgaven te kunnen doen, gezien de torenhoge inflatie in het land.

2 uur geleden
TikTok klaagt overheid VS aan om dreigende ban of verkoop

WASHINGTON (ANP) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance hebben dinsdag een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid. Daarmee proberen ze een in hun ogen "ongrondwettelijke" wet tegen te houden waarmee ByteDance wordt gedwongen zijn Amerikaanse onderdelen te verkopen. Als ByteDance dit niet doet, kan TikTok verboden worden in de Verenigde Staten.

5 uur geleden
Tesla legt productie Duitse fabriek vier dagen stil, meldt krant

BERLIJN (ANP) - Tesla legt de productie van zijn fabriek nabij Berlijn na woensdag vier dagen stil. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdag op basis van een interne mail aan personeel. Aanleiding zijn de verwachte demonstraties tegen de uitbreiding van de fabriek in Grünheide. Activisten willen de fabrikant van elektrische auto's op die manier tegenhouden om onder meer een stuk bos te kappen. Volgens Handelsblatt wordt de productie weer opgestart tijdens de nachtdienst op zondag.

5 uur geleden
AEX scherpt slotrecordstand aan en eindigt boven de 900 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is dinsdag op een nieuwe recordstand van 900,06 punten gesloten. Rond 15.10 uur doorbrak de hoofdindex voor het eerst de 900-puntengrens. Kort daarna werd de hoogste stand ooit bereikt, van 900,76 punten.

6 uur geleden
Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

AMSTERDAM (ANP) - Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

7 uur geleden