Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Auto's blijven van spekgladde wegen slippen

Auto's blijven van spekgladde wegen slippen

DEN HAAG (ANP) - Bij Rijkswaterstaat blijven de meldingen over ongelukken en slippartijen op de weg binnenstromen. Zondagmiddag stond de teller op 165, meldt de instantie die de snelwegen beheert.

Druk is het niet op de wegen, maar de gladheid is verraderlijk en leidt er op veel plaatsen toe dat auto's en vrachtwagens hun grip verliezen. "Het blijft voornamelijk bij blikschade en voertuigen die van de weg zijn geschoven en niet verder kunnen", aldus Rijkswaterstaat.

De wegbeheerder heeft mensen afgeraden de weg op te gaan, omdat het KNMI een weeralarm heeft afgegeven. Om de wegen zo begaanbaar mogelijk te maken voor mensen die toch noodzakelijke reizen moeten ondernemen door de sneeuw, rijden de hele dag strooiwagens rond. Samen hebben die tot nog toe al 24 miljoen kilo zout gestrooid. Dat is bijna een derde van de totale hoeveelheid strooizout die er dit seizoen tot nog toe doorheen is gegaan.

Meer uit Binnenland

Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

13 minuten geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

20 minuten geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

24 minuten geleden
Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

1 uur geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

1 uur geleden
Taxicentrale Amsterdam ziet vraag naar taxiritjes flink toenemen

AMSTERDAM (ANP) - De Taxicentrale Amsterdam (TCA) merkt dat de vraag naar taxiritjes is "verdubbeld tot verdrievoudigd" door de treinstoring rond de hoofdstad. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt directeur Hedy Borreman maandagochtend. Volgens haar is de vraag groter dan het aanbod. Dat betekent ook dat mensen langer moeten wachten voor hun taxi arriveert.

1 uur geleden
Gestrand op Amsterdam CS na nachtje in de Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Na een nacht in de Ziggo Dome staan Hilleke en Kiki Kuitert uit Almelo maandagochtend op Amsterdam Centraal in afwachting van een trein naar huis. Moeder en dochter strandden samen met honderden andere fans in de hoofdstad na het concert van Harry Styles.

2 uur geleden