Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autoriteiten VS bezorgd over coronabesmettingen onder betogers

Autoriteiten VS bezorgd over coronabesmettingen onder betogers

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse autoriteiten maken zich zorgen dat het coronavirus sneller om zich heen kan grijpen tijdens de massale betogingen tegen politiegeweld. Topman Robert Redfield van gezondheidsdienst CDC riep betogers op serieus te overwegen zich te laten testen op het virus, vooral als ze actie hebben gevoerd in stedelijke gebieden waar de uitbraak nog niet onder controle is.

De VS zijn al dagen in de greep van soms gewelddadige protesten tegen politiegeweld en racisme. Het land heeft wereldwijd echter ook de hoogste aantallen coronadoden en -besmettingen gemeld.

Daarom maakt ook gouverneur Andrew Cuomo van het zwaar getroffen New York zich zorgen. "Ik ben niet het nerveuze type, maar ik kijk naar de aantallen", zei de Democraat. Er hebben volgens hem naar schatting zo'n 30.000 mensen gedemonstreerd in zijn staat.

Testen

"Ze dragen vaak wel mondkapjes, maar er is geen sprake van social distancing", zei Cuomo. "De politie staat recht tegenover ze. Als je bij een protest was, laat je dan alsjeblieft testen."

De autoriteiten in Chicago kwamen eerder al met een vergelijkbare boodschap. Daar kregen mensen het verzoek veertien dagen in thuisisolatie te gaan als ze hadden deelgenomen aan betogingen.

Meer uit Buitenland

Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm

CANNES (ANP) - De Franse film Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de Gouden Palm gewonnen. Regisseur Justine Triet is de derde vrouw die de prestigieuze filmprijs van het festival in Cannes ooit heeft gewonnen.

2 uur geleden
Laatste campagneactiviteiten voor presidentsverkiezingen Turkije

ANKARA/ISTANBUL (ANP) - In Turkije worden de laatste campagneactiviteiten voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen afgerond. Oppositieleider Kemal Kilicdaroglu hield zaterdagmiddag nog een rally in Ankara. President Recep Tayyip Erdogan, die op voorsprong staat in de peilingen, bracht in Istanbul hulde aan zijn in 1961 geëxecuteerde islamitische voorganger Adnan Menderes, in een laatste poging zijn achterban te mobiliseren.

8 uur geleden
Rusland zegt Britse raketten te hebben onderschept

MOSKOU (ANP/RTR) - Russische luchtverdedigingstroepen hebben twee langeafstandsraketten onderschept die door het Verenigd Koninkrijk aan Oekraïne waren geleverd. Dat stelt het Russische ministerie van Defensie volgens staatspersbureau RIA. Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk hebben nog niet gereageerd op de bewering van Rusland.

10 uur geleden
Grote democratische partij in Hongkong ontbindt zichzelf

HONGKONG (ANP/RTR/AFP) - Een van de leidende prodemocratische partijen in Hongkong heeft zaterdag aangekondigd zich op te heffen. Hiertoe werd besloten na een stemming door de bestuursleden van de partij. Geen van de leden zou zich nog kandidaat willen stellen voor het bestuur, nu de vrijheden in de stad onder druk staan sinds de invoering van een omstreden veiligheidswet door China.

11 uur geleden
Man die hek bij ambtswoning Britse premier ramde weer vrij

LONDEN (ANP/RTR) - De man die donderdag met een auto tegen het hek bij de ambtswoning van de Britse premier Rishi Sunak op Downing Street 10 reed, is weer op vrije voeten. De politie meldt dat het onderzoek naar het incident nog wel loopt.

12 uur geleden
Paus Franciscus weer beter en aan het werk

VATICAANSTAD (ANP/AFP) - Paus Franciscus is zaterdag na een dag met koorts weer aan het werk gegaan. Zondag gaat hij weer voor in de mis voor Pinksteren, de feestdag waarop de kerk herdenkt dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen, de vertrouwelingen en volgelingen van Jezus. Maandag heeft de paus een afspraak met de Italiaanse president Sergio Mattarella.

14 uur geleden
Honderden Duitsers moeten snel Rusland uit

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Honderden Duitsers die in Rusland werken in bijvoorbeeld culturele instellingen, diplomatieke vestigingen of het onderwijs moeten vanaf begin juni het land uit. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung op basis van een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Rusland heeft volgens het rapport in april een maximum gesteld op het aantal Duitsers dat in het land mag werken.

14 uur geleden