Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autoriteiten Gaza zetten vraagtekens bij hulpverlening per schip

Autoriteiten Gaza zetten vraagtekens bij hulpverlening per schip

GAZA-STAD (ANP/AFP) - De autoriteiten in de Gazastrook hebben kritisch gereageerd op het sturen van hulpgoederen per schip vanuit Cyprus. "Uit de aankondiging kan worden opgemaakt dat de vracht van het schip vergelijkbaar is met die van een of twee trucks", staat in een verklaring. "En het duurt dagen voordat het arriveert."

Uit EU-lidstaat Cyprus vertrok deze week het schip Open Arms. Die trekt een schuit met voedselhulp naar Gaza. Het is de eerste keer dat gebruik wordt gemaakt van een nieuwe humanitaire corridor naar de Gazastrook. In dat geïsoleerde en dichtbevolkte kustgebied komt beperkt hulp over land binnen. Landen werpen daarom ook al hulpgoederen af vanuit vliegtuigen.

De persdienst van de autoriteiten in het door Hamas gerunde Gaza zet vraagtekens bij de hulpverlening per schip. "Het is nog onbekend waar het gaat aanleggen en hoe het de kust van Gaza gaat bereiken", stelde een woordvoerder schriftelijk. "En het kan onderworpen worden aan inspecties door het bezettingsleger", een verwijzing naar de strijdkrachten van Israël.

Meer uit Buitenland

Opnieuw zware regenval en overstromingen in zuiden van Brazilië

PORTO ALEGRE (ANP/RTR) - De zuidelijke deelstaat Rio Grande do Sul in Brazilië is donderdag opnieuw getroffen door zeer zware regenval. Delen van hoofdstad Porto Alegre kregen in twaalf uur evenveel regen te verduren als er normaal in een maand valt, maakte het Braziliaanse meteorologische instituut bekend.

2 uur geleden
Doden door ingestort restaurant in Playa de Palma op Mallorca

PALMA DE MALLORCA (ANP) - Zeker vier mensen zijn overleden en zestien mensen zijn gewond geraakt doordat een restaurant is ingestort op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca, melden plaatselijke media. Het ongeluk gebeurde in de badplaats Playa de Palma, bij het vliegveld.

5 uur geleden
Verongelukte Iraanse president begraven bij mausoleum

MASHHAD (ANP/DPA/AFP) - De verongelukte Iraanse president Ebrahim Raisi is in de stad Mashhad bijgezet naast het mausoleum van imam Reza, het belangrijkste sjiitische heiligdom van Iran. Massa's mensen waren afgekomen op de ceremonie in de geboortestad van Raisi.

12 uur geleden
Von der Leyen krijgt kritiek over ontbreken sancties Israël

BRUSSEL (ANP) - Walter Baier van de uiterst linkse fractie Europees Links verweet Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in een EU-verkiezingsdebat met de vijf Europese lijsttrekkers in Brussel dat de Europese Unie nog steeds geen sancties heeft opgelegd aan Israël. Von der Leyen, ook lijsttrekker van de EVP, vond dat verwijt niet terecht. Ze vindt dat de EU zich moet blijven inspannen voor een tweestatenoplossing.

13 uur geleden
Verenigde Naties maken 11 juli herdenkingsdag genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties hebben 11 juli uitgeroepen tot herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. Tegen dat voorstel van Duitsland en Rwanda was verzet. In het Servische deel van Bosnië gingen duizenden mensen de straat op. Uiteindelijk stemden 84 landen voor, waaronder Nederland, en 19 tegen. 68 landen onthielden zich van stemming.

13 uur geleden
Hamas beweert Israëlische kolonel in handen te hebben

CAÏRO (ANP/RTR) - De Palestijnse beweging Hamas beweert een Israëlische kolonel vast te houden die op 7 oktober gevangen werd genomen. Israël had eerder gemeld dat de hoge officier bij de aanvallen van die dag was gedood.

13 uur geleden
Fractie van onder meer PVV in EU-parlement loost Duitse AfD

BRUSSEL (ANP) - De fractie in het Europees Parlement waar ook de PVV bij hoort, heeft de Duitse AfD eruit gezet. De AfD-Europarlementariërs zijn niet langer welkom in de ID-fractie na een reeks affaires over samenspannen met buitenlandse regimes en vergoelijkende opmerkingen over nazi's.

15 uur geleden