Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Automobilist staat terecht voor doodrijden agent bij Nuenen

Automobilist staat terecht voor doodrijden agent bij Nuenen

DEN BOSCH (ANP) - Een 37-jarige automobilist uit Helmond staat woensdagmiddag bij de rechtbank terecht voor het doodrijden van de 28-jarige agent Jeroen Leuwerink uit Asten. De agent werd vorig jaar door de automobilist aangereden toen hij met een collega een gewond dier van de weg probeerde te halen.

De agenten waren op zaterdagavond 24 oktober 2020 in hun dienstauto op de terugweg naar het politiebureau in Helmond. Op het moment dat zij bij het aangereden dier waren uitgestapt op de A270 bij de afrit Nuenen, werden zij aangereden. Agent Leuwerink raakte dusdanig ernstig gewond dat hij aan zijn verwondingen overleed. Zijn 35-jarige collega en de bestuurder van de auto raakten gewond en brachten een nacht in het ziekenhuis door.

Op veel politiebureaus in Nederland hingen de dag erna de vlaggen halfstok en op sociale media plaatsten plaatsten politiemedewerkers condoleances. De uitvaart in november vorig jaar vond plaats met volledige korpseer, met onder meer een ere-escorte van motoragenten die de rouwstoet begeleidden. Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid woonde de uitvaart bij.

In juli dit jaar maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de man wordt vervolgd. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij tijdens het autorijden gedurende lange tijd onvoldoende aan het opletten was en de stilstaande politieauto niet tijdig heeft opgemerkt, waarna de aanrijding ontstond. De automobilist was niet onder invloed.

Meer uit Binnenland

COA: vrijdag genoeg opvangplekken, naar verwachting zaterdag ook

TER APEL (ANP) - Alle asielzoekers die zich vrijdag in Ter Apel melden, kunnen worden opgevangen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag worden in totaal ruim 1900 mensen opgevangen in Ter Apel. Het COA zei eerder op de dag al te verwachten hen allemaal "een bed en onderdak" te kunnen geven. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat er zaterdag ook genoeg plekken zijn.

5 uur geleden
ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

8 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

9 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

10 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

11 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

11 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

11 uur geleden