Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Automobilist overlijdt door ongeluk na achtervolging politie

Automobilist overlijdt door ongeluk na achtervolging politie

EMMEN (ANP) - Een 43-jarige man is vrijdagavond overleden door een auto-ongeluk na een achtervolging door de politie dicht bij Emmen in Drenthe. De man botste op de N381 tegen de auto van een 61-jarige vrouw. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De man uit Coevorden had meerdere stoptekens genegeerd. Volgens de politie was zijn rijgedrag opvallend. Uiteindelijk blokkeerde een agent de bestuurder door de politiewagen voor de auto te plaatsen. Daarop keerde de man om en reed weg. Vervolgens ontstond de "korte politieachtervolging", aldus de politie.

Ter hoogte van Erm botste de man frontaal op een andere auto. Hij overleed aan zijn verwondingen. De vrouw uit de andere auto is door de brandweer uit de auto bevrijd. Vanwege de politieachtervolging doet de Rijksrecherche onderzoek naar het ongeluk.

Meer uit Binnenland

Raad van State oordeelt donderdag of derdelanders mogen blijven

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, laat volgende week donderdag weten of gevluchte derdelanders uit Oekraïne in Nederland mogen blijven. Op die dag om 10.00 uur volgt uitspraak in de beroepen die zijn aangespannen tegen beslissingen van lagere rechters.

25 minuten geleden
Belgische drugsbaron Tom M. in Berlijn aangehouden

DRIEBERGEN (ANP) - De 48-jarige Belgische drugsbaron Tom M. is donderdag in Berlijn aangehouden. De Nederlandse politie meldt dat hij sinds 2020 op de vlucht was. Hij moet in Nederland nog een celstraf van elf jaar uitzitten voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. In België wacht hem nog een celstraf van acht jaar.

28 minuten geleden
Extra maatregelen bij Dodenherdenking Nationaal Ereveld Loenen

DEN HAAG (ANP) - Ook tijdens de Dodenherdenking bij Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei gelden extra veiligheidsmaatregelen, meldt de Oorlogsgravenstichting. Een woordvoerder van de organiserende stichting wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

2 uur geleden
Harbers: Schiphol doet niets onoorbaars met opkopen stikstofruimte

DEN HAAG (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels."

2 uur geleden
Pro-Palestijnse organisaties: geen plannen voor protesten 4 mei

DEN HAAG (ANP) - De pro-Palestijnse actiegroepen XR Justice Now, Stichting Plant een Olijfboom en het Nederlands Palestina Komitee zijn niet van plan demonstraties te organiseren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. "Waarom zouden we dat doen?" reageert een woordvoerder van XR Justice Now.

2 uur geleden
NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

UTRECHT (ANP) - NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

2 uur geleden
Gelderland vraagt advies over verjagen niet-schuwe wolf

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland raadpleegt een wolvendeskundige over een wolf die in de buurt van Ermelo rondloopt en "geen schuw gedrag" vertoont, laat een woordvoerder weten. De provincie gaat mogelijk ingrijpen met een paintballgeweer, door het afschieten van het dier of anderszins. Als de provincie daarvoor kiest, zou dat de eerste keer zijn.

2 uur geleden