Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Automaker Rivian wint op Wall Street na Europese deal

Automaker Rivian wint op Wall Street na Europese deal

NEW YORK (ANP) - Autofabrikant Rivian is donderdag bijna 11 procent meer waard geworden op de beurs in New York. Beleggers reageerde positief op een samenwerking met Mercedes-Benz in Europa. De belangrijkste graadmeters eindigden hoger nadat kopstukken van de Federal Reserve de boodschap dat ze alles doen om de hoge inflatie te bestrijden nog maar eens herhaalden.

Rivian en Mercedes-Benz maakten bekend samen een nog onbekend geldbedrag te investeren in een nieuwe assemblagelijn in Oost- of Centraal-Europa. Dit levert Rivian onder meer het voordeel op dat de enorme kosten voor het opzetten van een productielijn worden gedeeld. Ook helpt de expertise van Mercedes mogelijk met het opschalen van de productie, waarmee Rivian de laatste tijd nogal wat problemen heeft.

Onder meer Fed-preses Jerome Powell benadrukte door te gaan met het verhogen van de rente totdat de enorme prijsstijgingen voorbij zijn. De Europese Centrale Bank (ECB) maakte op dezelfde dag bekend de rente met driekwart procentpunt te verhogen. President Christine Lagarde stelde nog meer renteverhogingen in het vooruitzicht in de strijd tegen de te hoge inflatie.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 31.774,52 punten. De brede S&P 500 won 0,7 procent tot 4006,18 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 11.862,13 punten.

Beleggers hadden veel aandacht voor biotechbedrijf Regeneron. Volgens het bedrijf waren tests met een nieuw oogmedicijn positief. Het bedrijf won daarop bijna 19 procent aan beurswaarde.

GameStop zat ook bij de sterkste stijgers. De gamewinkelketen werd 7,5 procent hoger gezet hoewel de retailer afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers dook. Ook de verkopen namen af. Het bedrijf kondigde echter een samenwerking aan met cryptobeurs FTX.

American Eagle Outfitters kelderde bijna 9 procent na tegenvallende resultaten. Het Amerikaanse kledingbedrijf verwacht ook hogere kortingen te moeten bieden en langere uitverkopen te houden gezien de verslechterde marktomstandigheden in de retailsector.

De euro was 0,9998 dollar waard, tegen 0,9942 dollar een dag eerder. Olie werd weer wat duurder. Een vat Amerikaanse ruwe aardolie steeg 1 procent in waarde tot 82,74 dollar. Brentolie steeg 0,6 procent tot 88,53 dollar per vat. Woensdag zakte de prijs van Brentolie voor het eerst sinds februari onder de 90 dollar.

Meer uit Financieel

Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

9 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

9 uur geleden
AI-enthousiasme beleggers stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme bij beleggers voor alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, zorgde donderdag voor nieuwe records op Wall Street. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zijn met de hoogste slotstanden ooit de handel uit gegaan, nadat maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia na sterke resultaten de grootste koerssprong ooit neerzette.

9 uur geleden
Europese witwaswaakhond naar ECB-thuisstad Frankfurt

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese witwaswaakhond wordt ondergebracht in Frankfurt. De Duitse stad, die ook al de Europese Centrale Bank (ECB) herbergt, is verkozen boven onder meer Parijs, Brussel en Madrid.

9 uur geleden
Recordresultaten Kinepolis na succes met Barbie en Super Mario

GENT (ANP/BELGA) - De Belgische bioscoopketen Kinepolis, met negentien vestigingen ook een grote speler in Nederland, heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen zag de keten de bezoekersaantallen weer flink aantrekken, vooral geholpen door een sterke filmzomer met films als Barbie en Oppenheimer. Ook The Super Mario Bros. Movie was vorig jaar een grote publiekstrekker.

10 uur geleden
Topman Nvidia hoort bijna bij 20 rijkste mensen ter wereld

SANTA CLARA (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jensen Huang van chipconcern Nvidia hoort bijna bij de rijkste twintig mensen ter wereld. Door de enorme koerswinst van zijn bedrijf op Wall Street werd hij donderdag in een klap zo'n 8,5 miljard dollar rijker.

13 uur geleden
Flinke koerssprong Nvidia helpt beurswaarde ASML verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen aan de Amsterdamse beurs. Het aandeel profiteerde van de enorme koerssprong van chipconcern Nvidia op Wall Street. Ook branchegenoten ASMI en Besi gingen met flinke winsten de handel uit.

13 uur geleden