Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Automaker GM stijgt op Wall Street na verhoging dividend

Automaker GM stijgt op Wall Street na verhoging dividend

NEW YORK (ANP) - General Motors behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De autofabrikant kondigde aan meer dividend te zullen uitkeren en voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen om aandeelhouders te belonen. Ook gaf GM weer een winstverwachting af voor het hele jaar. In oktober werd die verwachting nog ingetrokken als gevolg van de wekenlange staking bij het bedrijf. Door de kosten van de staking rekent GM nu wel op een wat lagere jaarwinst dan eerder werd voorzien. Het aandeel steeg desondanks zo'n 10 procent.

Beleggers kauwden daarnaast nog na op de uitlatingen van bestuurder van de Amerikaanse Federal Reserve Christopher Waller. Hij verklaarde er steeds meer vertrouwen in te hebben dat het rentebeleid voor een daling van de inflatie richting de gewenste 2 procent zorgt. Ook denkt Waller dat de Fed de rente kan gaan verlagen indien de inflatie de komende drie tot vijf maanden blijft afnemen. Donderdag komt de favoriete maatstaf van de Fed voor de inflatie naar buiten. Die verschaft mogelijk meer duidelijkheid over het toekomstige rentebeleid.

Ook wordt uitgekeken naar het zogeheten Beige Book, waarin de centrale bank een overzicht geeft van de staat van de Amerikaanse economie. Dat rapport verschijnt later op de dag. Voor aanvang van de beurshandel werd al bekendgemaakt dat de grootste economie ter wereld in het derde kwartaal omgerekend met zo'n 1,3 procent is gegroeid. In een eerdere raming was nog sprake van 1,2 procent groei.

Food Locker

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 35.463 punten. De brede S&P 500-index won 0,6 procent tot 4582 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,9 procent tot 14.412 procent.

Foot Locker ging dik 19 procent vooruit. De sportschoenenketen zag de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk dalen dan gevreesd. Ook werd het bedrijf positiever over de verkopen in het hele jaar dankzij sterke resultaten tijdens de koopjesperiode rond Thanksgiving.

Berkshire Hathaway noteerde daarnaast 0,1 procent in de plus. Charlie Munger, de vicevoorzitter van het beleggingsbedrijf, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg. Onder Buffett en Munger groeide het bedrijf uit tot een investeringsfonds met een beurswaarde van ruim 783 miljard dollar.

Meer uit Financieel

Huizen aanpassen aan klimaatverandering maakt wonen veel duurder

DEN HAAG (ANP) - Wonen in Nederland wordt de komende jaren veel duurder omdat huizen moeten worden aangepast aan klimaatverandering, melden de hoofdeconomen van ABN AMRO, ING en Rabobank in een rapport. Zonder ingrijpen van vooral de overheid worden de verschillen tussen arme en rijke mensen nog groter. Een deel van de huiseigenaren heeft volgens hen dan ook hulp nodig om hun huis klimaatbestendig te kunnen maken.

3 uur geleden
Huizen aanpassen aan klimaatverandering maakt wonen veel duurder

DEN HAAG (ANP) - Wonen in Nederland wordt de komende jaren veel duurder omdat huizen moeten worden aangepast aan klimaatverandering, melden de hoofdeconomen van ABN AMRO, ING en Rabobank in een rapport. Zonder ingrijpen van vooral de overheid worden de verschillen tussen arme en rijke mensen nog groter. Een deel van de huiseigenaren heeft volgens hen dan ook hulp nodig om hun huis klimaatbestendig te kunnen maken.

4 uur geleden
Nvidia in de verkoop op negatief Wall Street, Walmart wel omhoog

NEW YORK (ANP) - Aandelen Nvidia werden dinsdag 4,4 procent lager gezet op Wall Street, na een maandenlange aandelenrally van de Amerikaanse beurslieveling. Het concern, de belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI), maakt woensdag na het slot van de beurs in New York zijn kwartaalresultaten bekend. De verwachtingen zijn hooggespannen.

5 uur geleden
Google naar Duitse rechter om bedrijfsgeheimen te beschermen

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Google is naar de rechter gestapt in Duitsland in een poging om zijn bedrijfsgeheimen te beschermen. Dat deed het techbedrijf nadat een Duitse kartelwaakhond had gezegd dat Google zijn bedrijfsvoering bekend moet maken aan twee concurrenten, navigatiespecialist TomTom en spraakassistent Cerence.

6 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX opnieuw in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven ASML, Besi en ASMI gingen dinsdag voor de tweede dag op rij stevig omlaag op het Damrak. Beleggers verzilverden een deel van hun winsten in aanloop naar de resultaten van Nvidia die woensdag op het programma staan. Dat Amerikaanse bedrijf is momenteel de belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI).

9 uur geleden
Supermarktconcern Walmart koopt Amerikaanse maker van smart-tv's

BENTONVILLE (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart neemt de maker van smart-tv's Vizio over voor 2,3 miljard dollar, omgerekend meer dan 2,1 miljard euro. Daarmee versterkt de retailgigant de reclame- en media-activiteiten van het bedrijf.

11 uur geleden
Walmart stijgt op Wall Street na cijfers en overname

NEW YORK (ANP) - Walmart behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De grootste supermarktketen van de Verenigde Staten boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige boekjaar vielen beter uit dan voorzien. Walmart kondigde daarnaast aan de maker van smart-tv's Vizio te kopen voor 2,3 miljard dollar. Het concern verkoopt al jaren tv's van dat merk.

11 uur geleden