Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autodeelbedrijf Greenwheels werkt aan uitbreiding buiten Randstad

Autodeelbedrijf Greenwheels werkt aan uitbreiding buiten Randstad

ROTTERDAM (ANP) - Greenwheels, aanbieder van deelauto's, heeft inmiddels zijn tweeduizendste deelauto neergezet in Nederland en wil verder groeien. De onderneming, naar eigen zeggen marktleider op het gebied van autodelen, werkt hard aan een uitbreiding buiten de Randstad. De meeste Greenwheels-wagens zijn momenteel te vinden in de grote steden, met Amsterdam als koploper.

In het eerste kwartaal van dit jaar verwacht Greenwheels 120 nieuwe auto’s te plaatsen door het hele land. Afgelopen jaar werden er 313 nieuwe deelauto’s neergezet, waardoor het totaal voorbij de 2000 deelauto's ging. Eind december reden er om precies te zijn 2050 deelauto’s van Greenwheels rond in Nederland. Deelauto’s die bedrijven exclusief in gebruik hebben voor hun medewerkers worden daarbij niet meegeteld. Dat waren 787 auto’s.

Ook het aantal gebruikers van Greenwheels nam flink toe, met 35 procent. Bij bestaande gebruikers zag Greenwheels, mede door corona, afgelopen jaar daarnaast de gemiddelde duur van een rit fors toenemen.

Greenwheels vierde vorig jaar zijn vijfentwintigjarig bestaan. In de beginjaren groeide het bedrijf vooral in de grote steden. Maar inmiddels wordt het wagenpark ook buiten de Randstad uitgebreid. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld voor het eerst wagens geplaatst in Sneek, Harlingen, Leimuiden, Weert, Stein, het Brabantse Oosterhout, Beek-Ubbergen en Doorn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street omlaag in afwachting van resultaten grote bedrijven

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine minnen gesloten. Beleggers op Wall Street wachtten op cijfers van een aantal grote bedrijven zoals softwaremaker Microsoft en koffieketen Starbucks. Ook verwerkten ze resultaten van industrieel concern General Electric (GE) en creditcardbedrijf American Express.

1 uur geleden
Banken en verzekeraars trekken kar op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Financiële fondsen als banken en verzekeraars kenden dinsdag een goede dag op de Europese beurzen, die overwegend duidelijke plussen lieten zien. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zwitserse bank UBS straalden positief af op de hele sector. Op de beurs in Amsterdam deden ABN AMRO, ING, Aegon en NN het goed en behoorden bij de grootste stijgers.

5 uur geleden
GE hard omhoog op lichtgroen Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine plussen geopend, nadat een dag eerder vooral techbedrijven hoger werden gezet. Beleggers kregen veel handelsberichten van grote bedrijven te verwerken. Industrieconcern General Electric (GE) schoot in de eerste handelsminuten omhoog dankzij beter dan verwachte cijfers.

7 uur geleden
Twitter koopt Nederlandse nieuwsbriefstart-up Revue

AMSTERDAM (ANP) - Twitter heeft de Nederlandse nieuwsbriefstart-up Revue overgenomen. Volgens het Amerikaanse socialemediabedrijf vormen de nieuwsbrieven die je met Revue kan maken een welkome aanvulling op de bekende korte tweets die maximaal 280 tekens bedragen.

9 uur geleden
3M verscheepte miljarden mondmaskers in crisisjaar

ST. PAUL (ANP) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat 3M heeft afgelopen jaar twee miljard medische mondkapjes en andere ademhalingsmaskers verscheept. Dat meldde de onderneming in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf heeft er het afgelopen jaar van alles aan gedaan om de ontwikkeling en productie van coronavaccins en therapieën mogelijk te maken. Het leverde naar eigen zeggen meer persoonlijke beschermingsmiddelen dan ooit.

9 uur geleden
Noorse toezichthouder wil Grindr voor 10 miljoen euro beboeten

OSLO (ANP) - De Noorse privacytoezichthouder wil datingapp Grindr een boete opleggen van 10 miljoen euro voor het niet volgen van de Europese privacyregels. Grindr zou gegevens van gebruikers met derden hebben gedeeld zonder daarvoor toestemming te vragen.

9 uur geleden
'Herstel wereldeconomie gaat sneller, eurozone blijft achter'

WASHINGTON (ANP) - De wereldeconomie krabbelt waarschijnlijk sneller op uit de coronacrisis dan eerder gedacht, denkt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Maar de nieuwe prognoses van het fonds zijn erg onzeker, en de huidige strenge lockdowns in Europa zorgen ervoor dat de vooruitzichten voor dit deel van de wereld juist zijn verslechterd.

9 uur geleden