Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autodealer Stern verkoopt meeste activiteiten aan Zweeds Hedin

Autodealer Stern verkoopt meeste activiteiten aan Zweeds Hedin

AMSTERDAM (ANP) - Autobedrijf Stern verkoopt het grootste deel van zijn activiteiten aan het Zweedse bedrijf Hedin. Onder meer de 64 autodealers van merken als Mercedes-­Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Land Rover, Kia en Opel, de schadeherstelbedrijven en de autoverhuur gaan naar de Zweden die daar in totaal 103 miljoen euro voor over hebben. Daarvan is 83 miljoen euro in contanten.

Stern en Hedin waren begin 2020 al in gesprek over een fusie, maar beëindigden die gesprekken enkele maanden later vanwege de coronacrisis. In december meldde Hedin zich opnieuw en deed het bedrijf een bod op Stern dat overeenkomt met de nu afgesproken overname. Aandeelhouders die meer dan de helft van de aandelen bezitten hebben al ingestemd met het bod.

Als de overname wordt afgerond krijgen de aandeelhouders van Stern een bijzonder dividend van 14,50 euro. Het beursgenoteerde bedrijf bestaat dan alleen nog uit een belang in financieel dienstverlener en verzekeraar Bovemij. Voor dat belang wil Stern de strategische opties onderzoeken.

Kostenvoordelen

Hedin, dat al actief is in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België en Zwitserland, heeft onder meer autoservicebedrijven, een groothandel in reserveonderdelen en banden en biedt huurauto's aan. Daarnaast biedt het mobiliteitsproducten en -diensten aan. Het bedrijf denkt met Stern verder te kunnen groeien en flink wat kostenvoordelen te kunnen behalen.

Stern had al eerder aangegeven dat consolidatie onvermijdelijk was omdat er steeds minder auto's verkocht worden. Bovendien willen autobedrijven een steeds groter deel van de verkopen online doen waardoor er voor dealers minder te verdienen valt.

Eerder richtte Stern zich ook op de lease van auto's, maar dat onderdeel verkocht het in 2019 aan ALD, het Franse bedrijf dat nu ook LeasePlan inlijft. Scootmobielbedrijf Mango Mobility werd in hetzelfde jaar afgestoten.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Warner Bros. Discovery stijgt verder op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warner Bros. Discovery heeft de handelsdag op Wall Street opnieuw met een stevige plus van 6,9 procent afgesloten. Het entertainmentconcern kondigde woensdag aan een deel van zijn schuldenlast te hebben afbetaald, tot genoegen van beleggers.

5 uur geleden
Overwinning Jack Daniel’s bij hof VS in zaak over hondenspeeltje

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Door een hondenspeeltje te ontwerpen naar het evenbeeld van een kenmerkende whiskyfles van Jack Daniel’s, heeft een bedrijf uit Arizona het merkenrecht geschonden. Zo luidt het oordeel van het Amerikaanse hooggerechtshof in een zaak die door de whiskymaker was aangespannen vanwege het speeltje met de naam ‘Bad Spaniels’.

6 uur geleden
'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

8 uur geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

9 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

9 uur geleden