Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autoconcern Ford wil in 2050 klimaatneutraal zijn

Autoconcern Ford wil in 2050 klimaatneutraal zijn

DEARBORN (ANP) - Ford Motor heeft zichzelf tot doel gesteld in 2050 klimaatneutraal te zijn. Om dat voor elkaar te krijgen moet de autofabrikant onder meer een manier vinden om de uitstoot van CO2 verder tegen te gaan.

Ford zegt de enige grote Amerikaanse autofabrikant te zijn die zich aan de doelen van het klimaatakkoord van Parijs wil houden. Ford investeert tot 2022 meer dan 11 miljard dollar in de bouw en ontwikkeling van elektrische auto's. In 2035 moeten alle fabrieken van het bedrijf helemaal draaien op groene energie.

Ford heeft zijn productie in de Verenigde Staten vanaf maandag volledig hervat, twee weken eerder dan oorspronkelijk gepland. In de afgelopen tijd werden de werkzaamheden al geleidelijk opgevoerd, nadat die acht weken hadden stilgelegen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Meer uit Financieel

Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

25 minuten geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

40 minuten geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

49 minuten geleden
Branche verwacht lagere perenoogst door grillig voorjaarsweer

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse perenoogst valt dit jaar lager uit dan in 2023, verwachten GroentenFruit Huis en de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). De brancheverenigingen schrijven dat toe aan grillig voorjaarsweer, waarbij warm weer werd afgewisseld met kou, regen en hagel. De hoeveelheid geoogste appels blijft naar verwachting vrijwel stabiel.

1 uur geleden
'Misleidende' Roombeter moet uit schappen, beslist rechter

UTRECHT (ANP) - Voedingsbedrijf Upfield mag de plantaardige roomboter van zijn merk Blue Band niet op de markt brengen onder de naam 'Roombeter'. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. Volgens de rechter handelt Upfield in strijd met Europese regelgeving. Die schrijft voor dat de benaming 'room' alleen mag worden gebruikt om zuivelproducten aan te duiden.

1 uur geleden
Philip Morris verhoogt winstverwachting door vraag nicotinezakjes

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Tabaksfabrikant Philip Morris International heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar boven bijgesteld vanwege een sterke vraag naar zijn populaire Zyn-nicotinezakjes. Het concern verwacht jaarlijks tot 580 miljoen van deze blikjes met nicotinezakjes te verkopen, eerder ging het uit van een jaarlijkse verkoop van 560 miljoen.

2 uur geleden
Chipbedrijf NXP onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De in New York genoteerde Nederlandse chipproducent NXP Semiconductors stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen op Wall Street na bekendmaking van tegenvallende kwartaalcijfers. Ook andere grote bedrijven waaronder autoconcern General Motors (GM) en pakketbezorger UPS maakten resultaten bekend. Na het slot van de Amerikaanse beurshandel komen nog cijferpublicaties van Tesla en Google-moederconcern Alphabet.

3 uur geleden