Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Auto rijdt tegen hek kantoor Duitse bondskanselier Merkel

Auto rijdt tegen hek kantoor Duitse bondskanselier Merkel

BERLIJN (ANP/RTR) - Een automobilist is woensdag tegen het hek van het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn gereden. Dat heeft een ooggetuige aan persbureau Reuters gemeld. De man is aangehouden en werd in een rolstoel afgevoerd.

Het lijkt te gaan om een gerichte actie gezien de teksten op het voertuig. Op foto's op internet is te zien dat aan een kant "Stop de globaliseringspolitiek" staat. Op het andere portier is de tekst "Jullie verdomde kinderen en oude mensen moordenaars" te lezen.

De politie onderzoekt of inderdaad sprake is van een gerichte actie. Direct na de botsing kwamen tientallen politiemensen en andere hulpverleners naar de plek. Het voertuig had een kenteken uit de regio Lippe in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Wekelijks overleg over pandemie

Het is niet duidelijk of Merkel op het moment van het incident in het kantoor was. Het Bundeskanzleramt staat aan de Platz der Republik nabij het parlementsgebouw in het centrum van de Duitse hoofdstad.

Merkel heeft woensdagochtend het wekelijkse overleg met de leiders van de zestien deelstaten over de aanpak van de coronapandemie. Hoog op de agenda staan de maatregelen die rond de feestdagen gelden.

Duitsland was de afgelopen maanden het toneel van soms gewelddadige protesten tegen de coronamaatregelen.

Meer uit Buitenland

Meer dan 1700 bureaus op Champs-Élysées voor wereldrecord dictee

PARIJS (ANP/AFP) - Op de Champs-Élysées in Parijs stonden zondag 1779 bureaus klaar voor een massaal dictee. Meer dan 5000 deelnemers schreven in een paar rondes op de beroemde laan een voorgelezen tekst op. Volgens de Franse zender BFM werd de poging door Guinness World Records goedgekeurd en is officieel het wereldrecord gevestigd.

4 uur geleden
NAVO-chef: Zweden voldoet aan Turkse voorwaarden voor toetreding

ANKARA (ANP/AFP/DPA) - NAVO-topman Jens Stoltenberg voert de druk op de net herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan op om de Turkse bezwaren tegen Zweeds NAVO-lidmaatschap los te laten. Zweden heeft volgens Stoltenberg stappen genomen om de bezwaren van Turkije weg te nemen en daarmee aan zijn verplichtingen voldaan. Zo werd er Zweedse wetgeving aangepast.

9 uur geleden
Half miljoen Polen in Warschau protesteren tegen regering

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - In de Poolse hoofdstad Warschau zijn volgens de gemeente een half miljoen mensen samengekomen om te protesteren tegen de regering en voor vrije verkiezingen. De oppositie, onder leiding van oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, organiseerde de demonstratie, waarvan wordt gehoopt dat het de grootste is sinds de val van de muur in 1989.

11 uur geleden
Betogers staan stil bij verjaardag Russische dissident Navalni

MOSKOU (ANP/DPA) - Op de 47e verjaardag van de gevangen Russische dissident Aleksej Navalni hebben mensen in Rusland en elders gedemonstreerd voor zijn vrijlating. In meerdere Russische steden stonden hier en daar mensen met posters, maar zij werden onmiddellijk gearresteerd, melden burgerrechtenactivisten. Ook in onder meer Japan, Australië en Georgië werd stilgestaan bij het lot van Navalni.

11 uur geleden
Geweld in Soedan laait op na einde wapenstilstand

KHARTOEM (ANP/AFP) - In Soedan is het geweld flink toegenomen na het aflopen van een wapenstilstand. Inwoners van de hoofdstad Khartoem zeggen dat er op straat veel gevochten wordt tussen het leger en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF).

12 uur geleden
Premier België valt met fiets en is korte tijd bewusteloos

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft zich op sociale media gemeld, een dag nadat hij tijdens een fietstocht was gevallen. Hij was kort bewusteloos en moest naar het ziekenhuis.

13 uur geleden
Groot treinongeluk in India veroorzaakt door fout in seinsysteem

BALASORE (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De grote treinramp van vrijdag in India is waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem bij het elektronisch seinsysteem. De Indiase spoorminister zegt dat is vastgesteld dat de fout daar de oorzaak is. Hij meldt ook te weten wie de schuldigen zijn, maar geeft nog geen details. Hij vindt het niet gepast om verdere uitspraken te doen totdat het onderzoek volledig is afgerond.

14 uur geleden