Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: vier doden

Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: vier doden

STRÉPY-BRACQUEGNIES (ANP/BELGA) - In België zijn vier doden gevallen nadat een auto inreed op een groep carnavalsvierders, zo meldt de burgemeester. De aanrijding was in de nacht van zaterdag op zondag in Strépy-Bracquegnies, een dorp in Wallonië.

Verder raakten twaalf mensen zwaargewond en twintig lichtgewond. Het is niet direct duidelijk wat er precies is gebeurd en of er opzet in het spel is. De bestuurder van de auto is opgepakt. Het gemeentelijke rampenplan is afgekondigd.

Burgemeester Jacques Gobert van La Louvière, waar Strépy-Bracquegnies onder valt, spreekt van een "catastrofe". "Een wagen kwam in hoge snelheid aangereden en boorde zich in de menigte", aldus de burgemeester. "De bestuurder reed nog verder, maar we hebben hem kunnen onderscheppen."

Het Belgische nieuwsprogramma RTL Info meldt dat de slachtoffers bezig waren met voorbereidingen voor een carnavalsstoet die zondag aan het einde van de ochtend zou beginnen. Er zouden ongeveer 150 mensen op straat zijn geweest.

Familie en vrienden van de slachtoffers worden opgevangen in een sporthal.

Meer uit Buitenland

VS denken dat bemanning van bij Japan vermist vliegtuig dood is

TOKIO (ANP/AFP) - De Amerikaanse krijgsmacht gaat ervan uit dat alle acht inzittenden van een militair vliegtuig dat verdween voor de kust van Japan, zijn omgekomen. Naar de resten van twee inzittenden wordt nog gezocht, maar het is onwaarschijnlijk dat zij nog in leven zijn. De Amerikaanse president Joe Biden en de minister van Defensie Lloyd Austin hebben hun medeleven betuigd.

33 minuten geleden
Denny Laine, medeoprichter The Moody Blues en Wings, overleden

NAPLES (ANP) - Denny Laine, medeoprichter van The Moody Blues en Wings, is op 79-jarige leeftijd overleden. De Britse muzikant en zanger kampte met een longziekte.

2 uur geleden
Parlementsvoorzitter VS die waarnam tijdens machtsstrijd stopt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige waarnemend voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Patrick McHenry stelt zich niet herkiesbaar. McHenry viel in tijdens een wekenlange machtsstrijd binnen zijn eigen Republikeinse partij nadat in oktober Kevin McCarthy werd afgezet.

2 uur geleden
VS komen met sancties tegen kolonisten Westelijke Jordaanoever

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten leggen sancties op aan extremistische Israëlische kolonisten die Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever hebben aangevallen. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de maatregelen gelden voor iedereen die "de vrede, de veiligheid of de stabiliteit op de Westoever ondermijnt" en dus ook voor Palestijnen die Israëlische burgers hebben aangevallen.

2 uur geleden
Dodental oorlog Gaza boven de 16.000, Israël telt 138 gijzelaars

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - De oorlog tussen Hamas en Israël heeft in de Gazastrook aan 16.248 mensen het leven gekost, meldden de lokale autoriteiten dinsdag. Dat zijn er ruim driehonderd meer dan maandag werd gemeld.

2 uur geleden
Libanese militair omgekomen door Israëlische beschieting

BEIROET (ANP/AFP) - Een Libanese militair is in de grensregio met Israël om het leven gekomen door Israëlische beschietingen, zegt de Libanese krijgsmacht. Het is de eerste keer dat een militair uit Libanon gedood is sinds de oorlog tussen Hamas en Israël uitbrak op 7 oktober.

4 uur geleden
Netanyahu tegen families: niet iedere gijzelaar wordt nu gered

JERUZALEM (ANP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag familieleden ontmoet van de gijzelaars die worden vastgehouden in de Gazastrook. Hij vertelde hen dat het op dit moment niet mogelijk is om alle gijzelaars terug te halen. Volgens de Israëlische nieuwssite The Times of Israel reageerden de familieleden vijandig op Netanyahu's woorden en kwam het tot felle aanvaringen.

4 uur geleden