Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australische zwemster Titmus onttroont Ledecky ook op 200 vrij

Australische zwemster Titmus onttroont Ledecky ook op 200 vrij

TOKIO (ANP) - De Australische zwemster Ariarne Titmus heeft haar tweede gouden medaille gepakt op de Olympische Spelen van Tokio. De 20-jarige Titmus won na de 400 meter vrije slag ook de 200 meter, in een olympisch record van 1.53,50.

Siobhan Haughey uit Hongkong lag in de baan naast Titmus lang voor op het schema van het wereldrecord. Op de laatste 50 meter verloor Haughey echter wat snelheid en Titmus zwom haar voorbij. De zwemster uit Hongkong pakte wel zilver in 1.53,92, het brons ging naar Penny Oleksiak uit Canada (1.54,70).

De Amerikaanse titelverdedigster Katie Ledecky kwam niet verder dan de vijfde plaats (1.55,21). Titmus had Ledecky eerder al onttroond op de 400 meter. Dat betekende voor de 24-jarige Amerikaanse op haar derde Spelen haar eerste individuele nederlaag in een finale.

Ledecky pakte ruim een uur na de 200 meter wel het goud op de 1500 meter. Ze zegevierde in 15.37,34 en dat leidde tot de nodige ontlading. Ledecky vierde haar zesde olympische titel met een paar ferme klappen op het water en een gebalde vuist in de lucht.

Vlinder

De Hongaar Kristóf Milák won met overmacht goud op de 200 vlinder. Met 1.51,25 bleef hij net boven zijn eigen wereldrecord (1.50,73). Milák volgde de Amerikaan Michael Phelps op als olympisch kampioen. Op gepaste afstand gingen het zilver en brons naar respectievelijk de Japanner Tomoru Honda en de Italiaan Federico Burdisso.

De Japanse Yui Ohashi veroverde haar tweede gouden medaille in Tokio, door na de 400 wissel ook de 200 wissel te winnen, in 2.08,52. De Amerikaanse zwemsters Alex Walsh en Kate Douglass eindigden als tweede en derde. Titelverdedigster Katinka Hosszú uit Hongarije kwam niet verder dan de zevende plek.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

1 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

1 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

3 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

4 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

5 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

5 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

5 uur geleden