Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australische rechters wezen alle argumenten Djokovic af

Australische rechters wezen alle argumenten Djokovic af

MELBOURNE (ANP) - De Australische rechters die zondag de zaak van Novak Djokovic behandelden, hebben alle argumenten van de Servische tennisser van tafel geveegd. Dat blijkt uit de uitgebreide toelichting op de uitspraak. Het federaal gerechtshof publiceerde het volledige vonnis donderdag, vier dagen na de mondelinge uitspraak.

Djokovic was naar het federale hof gestapt om de beslissing van de Australische minister Alex Hawke van Immigratie aan te vechten. Hawke had besloten om het visum van de nummer 1 van de wereld in te trekken. Die bevoegdheid heeft hij vanuit zijn functie.

De minister vond dat Djokovic een gevaar voor de Australische bevolking vormde, omdat hij zich niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus en omdat de aanwezigheid van de Servische tennisser op de Australian Open sentimenten van anti-vaccinatie zou kunnen opwekken in het land. Djokovic heeft zich volgens de minister in het verleden duidelijk uitgesproken tégen vaccineren. De twintigvoudig grandslamwinnaar negeerde bovendien de coronaregels toen hij vorige maand positief testte op het virus, iets wat de minister ook meenam in zijn besluit.

Djokovic voerde via zijn advocaten drie punten op tijdens de onlinebehandeling van de zaak om het intrekken van zijn visum ongedaan te maken. Zo vond hij dat de minister "irrationeel" handelde en dat hij zijn mening over de coronavaccinaties nooit duidelijk heeft uitgesproken. De drie rechters wezen de drie punten die het kamp-Djokovic opvoerde echter allemaal af. De aanvoerder van de wereldranglijst moest daarom zondagavond Australië verlaten en keerde maandag, na een tussenstop in Dubai, terug in Belgrado. Diezelfde dag begon zonder Djokovic de Australian Open.

Meer uit Sport

Uitgesloten bond IBA geeft boksers bonus bij olympisch succes

LAUSANNE (ANP) - Ook boksers kunnen deze zomer rekenen op een extra financiële bonus bij olympisch succes. Na atletiekfederatie World Athletics gaat ook de internationale boksbond IBA over tot deze stap, terwijl de IBA van het Internationaal Olympisch Comité niet het olympisch bokstoernooi mag organiseren om langdurige zorgen over bestuurskwesties. Toch ziet de IBA kans om de bonussen uit te keren.

48 minuten geleden
Belgische tennisser Goffin klaagt over sfeer op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Belgische tennisser David Goffin heeft zijn beklag gedaan over het gedrag van Franse tennisfans op Roland Garros. De 33-jarige Goffin gaf aan dat hij tijdens zijn duel met de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard voortdurend beledigd werd en zelfs kauwgum naar zijn hoofd kreeg gegooid.

3 uur geleden
Griekspoor schrok van uitspraken Van de Zandschulp en wil helpen

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor is geschrokken van de uitspraken van Botic van de Zandschulp, die maandagavond aangaf te twijfelen over het voortzetten van zijn tennisloopbaan. Griekspoor is bereid zijn teamgenoot uit het Daviscup-team te helpen.

4 uur geleden
Djokovic voelt zich op Roland Garros beter dan afgelopen weken

PARIJS (ANP/AFP) - Novak Djokovic voelt zich op Roland Garros in de jacht op zijn 25e grandslamtitel beter dan de afgelopen weken. Dat zei de 37-jarige Serviër na zijn zege in de eerste ronde op de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met een wildcard was toegelaten (6-4 7-6 (3) 6-4). "Het gaat de goede kant op, maar dit is pas één wedstrijd. Ik wil nog niet te uitbundig zijn", zei de titelverdediger in Parijs.

4 uur geleden
Basketballers Dallas Mavericks missen eerste kans op finale NBA

DALLAS (ANP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben hun laatste kans gegrepen om nog zicht te houden op de finale om het landskampioenschap in de NBA. De nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Western Conference won het vierde duel in de best of seven-serie tegen Dallas Mavericks met 105-100, pas de eerste zege in de serie. Anthony Edwards van de Timberwolves was topscorer met 29 punten.

5 uur geleden
Bondscoach Koeman maakt selectie van Oranje voor EK bekend

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal maakt zijn selectie van 26 spelers voor het EK bekend. Hij licht zijn spelerslijst toe tijdens een persconferentie die rond 16.15 uur in Zeist begint.

9 uur geleden
Griekspoor had twijfels of hij wel kon aantreden op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor had twijfels of hij wel kon deelnemen aan Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was ondanks zijn fysieke klachten in vier sets te sterk voor Amerikaan Mackenzie McDonald.

12 uur geleden