Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australische politie geeft beelden vrij van redding kleuter Cleo

Australische politie geeft beelden vrij van redding kleuter Cleo

CANBERRA (ANP) - De Australische politie heeft beelden vrijgegeven van de redding van kleuter Cleo Smith, die na een grote zoekactie is teruggevonden in de slaapkamer van een huis. Australië was weken in de ban van de zoektocht naar het meisje. Die verdween tijdens een kampeertocht 's nachts uit een tent.

Onderzoek leidde de politie uiteindelijk naar een huis in de plaats Carnarvon, op slechts enkele minuten van de plek waar Cleo woont met haar familie. In een kort filmpje van de politie is te zien dat het meisje in de armen van een agent wordt weggedragen. "We nemen je mee naar je papa en mama. Is dat goed?", vraagt een andere politieman aan Cleo, die knikt.

"Het lijkt lichamelijk goed met haar te gaan. Maar er zijn wel artsen bij haar. Het zou ongepast zijn om daar meer over te zeggen", zei een hoge politiefunctionaris volgens omroep ABC na de reddingsactie. De autoriteiten hebben ook een foto vrijgegeven van Cleo in het ziekenhuis. Daar lacht ze en heeft ze een ijsje vast.

Verdachte

De agent die Cleo aantrof in de woning noemde dat "zonder twijfel" het beste moment uit zijn loopbaan. Hij vroeg het meisje om haar naam, maar daar reageerde ze eerst niet op. Pas toen de man de vraag voor de derde keer stelde, gaf de kleuter antwoord. "Ik ben Cleo", reageerde ze. Het meisje is ook weer herenigd met haar familie. Haar moeder zei op Instagram dat "ons gezin weer intact is".

De politie arresteerde een verdachte. Het gaat om een man die geen banden heeft met de familie van de kleuter. Het is nog onduidelijk waar hij precies van wordt verdacht. Een omwonende zei volgens ABC dat het gaat om een "stille man" die onlangs luiers begon te kopen bij een lokale supermarkt. "We realiseerden ons niet voor wie die waren."

Meer uit Buitenland

Hamas zou meerdere Russen vrijlaten

GAZA/BRUSSEL (ANP/AFP/DPA) - Een topman van Hamas, Mousa Abu Marzouk, heeft volgens plaatselijke media in Gaza gezegd dat de beweging woensdag twee Russen vrijlaat. Volgens andere bronnen bij Hamas zouden "meerdere Russen" vrijkomen. Deze vrijlating staat, net als eerder met Thaise gijzelaars het geval was, los van de afspraken die Hamas via bemiddelaars met Israël maakt.

18 minuten geleden
Inlichtingendienst: terreurdreiging in Duitsland door strijd Gaza

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse binnenlandse inlichtingendienst zegt dat de kans op een terreuraanval aanzienlijk is toegenomen door de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza. Jihadisten hebben oproepen tot aanvallen gedaan, zegt de BfV, en er zou bovendien een reëel gevaar bestaan dat terreurorganisaties als Al Qaida of Islamitische Staat zich zullen roeren.

26 minuten geleden
EU presenteert actieplan om relatie met Turkije te verbeteren

BRUSSEL (ANP) - In een poging de verzuurde relatie van de EU met Turkije te verbeteren, hebben de Europese Commissie en de Europese buitenlanddienst een actieplan gepresenteerd om toenadering te vinden. Het plan ziet lichtpunten op het vlak van visaverstrekking, handelsrelaties en samenwerking rond klimaat waar mogelijk.

28 minuten geleden
Kremlin wil regels voor buitenlanders over loyaliteit aan Rusland

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft een wetsvoorstel gemaakt waarin staat dat buitenlanders voortaan een "loyaliteitsverklaring" moeten ondertekenen. Ze zouden dan geen kritiek mogen uiten op overheidsbeleid en de Russische krijgsgeschiedenis en geen "propaganda over niet-traditionele seksuele relaties" mogen verspreiden. Staatspersbureau TASS meldt dat het wetsvoorstel klaar is.

55 minuten geleden
Kremlin vindt inzet van Polen aan Fins-Russische grens bedreigend

MOSKOU (ANP/RTR) - Als Polen militairen naar de grens tussen Finland en Rusland stuurt, vat Rusland dat op als een bedreiging. Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zegt dat zo'n stap nergens voor nodig en ongepast is. Media meldden dat Polen van plan is om mensen te sturen.

2 uur geleden
Duitse rechter vindt tappen perstelefoon Letzte Generation gepast

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Duitse politie mag telefoongesprekken tussen journalisten en klimaatgroep Letzte Generation (Laatste Generatie) blijven aftappen. Volgens een rechtbank in München is de dreiging die uitgaat van de activisten dermate groot, dat afluisteren moet mogen. Letzte Generation heeft ook in Nederland deelgenomen aan protesten voor strenger klimaatbeleid.

2 uur geleden
Paus daags na afmelding voor klimaattop: voel me nog niet goed

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus is daags na zijn afmelding voor de klimaattop COP28 in het openbaar verschenen, al zegt hij zich nog altijd niet goed te voelen. De kerkvorst hield zijn wekelijkse audiëntie in de Paus Paulus VI Aula in Vaticaanstad, maar liet zijn tekst uitspreken door iemand anders omdat zijn "stem niet prettig is".

3 uur geleden