Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australische O'Callaghan zwemt vlak boven toptijd Steenbergen

Australische O'Callaghan zwemt vlak boven toptijd Steenbergen

MELBOURNE (ANP/RTR) - Zwemster Marrit Steenbergen lijkt op het koningsnummer 100 meter vrije slag op de Olympische Spelen van Parijs in ieder geval serieus rekening te moeten houden met de Australische Mollie O'Callaghan. De tweevoudig wereldkampioene pakte in Gold Coast de nationale titel in een sterk bezette finale, in een tijd (52,27) die maar één honderdste van een seconde boven de toptijd van Steenbergen van februari lag.

Aan de finale deden vijf van de tien snelste vrouwen op de 100 vrij aller tijden mee. Olympisch kampioene Emma McKeon is van hen de snelste, met een persoonlijk record van 51,96. Bij de nationale kampioenschappen kwam ze niet verder dan de derde plek (53,09). De Australische zwemsters zijn nog volop in voorbereiding op de olympische kwalificatiewedstrijden van juni, waar zij strijden om slechts twee plekken op het koningsnummer.

Steenbergen haalde in februari in Doha bijna drie tienden van haar Nederlands record af (52,26), wat haar haar eerste individuele WK-goud opleverde. Dat was de achtste tijd ooit. Het wereldrecord staat sinds 2017 op naam van de Zweedse Sarah Sjöström (51,71), maar zij doet in Parijs niet mee aan het koningsnummer.

Meer uit Sport

Favoriete Swiatek opnieuw naar laatste vier in Madrid

MADRID (ANP) - Iga Swiatek staat opnieuw in de halve eindstrijd van het graveltoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Poolse moest tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia de eerste set afstaan, maar won wel: 4-6 6-0 6-2.

1 uur geleden
Formule 1 nog zeker vijf jaar bij Viaplay

LONDEN (ANP) - De races in de Formule 1 zijn in Nederland ook de komende vijf jaar te zien via Viaplay. De organisatie achter de belangrijkste klasse in de autosport en de Zweedse streamingdienst hebben de verlenging, die ook geldt voor Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland, bevestigd.

3 uur geleden
Favoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Giro

VENARIA REALE (ANP) - Tadej Pogacar kent zijn ploeggenoten bij UAE Team Emirates voor de aanstaande Giro d'Italia. Naast helpers voor in de bergen telt het team één sprinter, de Colombiaan Juan Sebastián Molano. De Portugees Rui Oliveira moet hem in de laatste kilometers van de sprintetappes bijstaan.

3 uur geleden
Alaphilippe debuteert bij Soudal Quick-Step in Giro

BRUSSEL (ANP) - Julian Alaphilippe maakt dit jaar zijn debuut in de Giro d'Italia. De ervaren Fransman, tweevoudig wereldkampioen op de weg, is opgenomen in de selectie van de Belgische wielerploeg Soudal Quick-Step. Van Alaphilippe (31) en de Belgische sprinter Tim Merlier wordt verwacht dat ze zich in de strijd om de etappezeges kunnen mengen, meldt de ploeg in een begeleidend persbericht.

4 uur geleden
Roeblev houdt Griekspoor uit kwartfinales tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken op het masterstoernooi van Madrid. De Rus Andrej Roeblev, de nummer 8 van de wereld, was in twee sets te sterk voor de beste Nederlandse tennisser: 6-2 6-4.

5 uur geleden
O'Connor vol vertrouwen als kopman naar Giro d'Italia

VENARIA REALE (ANP) - Ben O'Connor vertrekt zaterdag als kopman van de Franse wielerploeg Decathlon - AG2R La Mondiale in de Giro d'Italia. De 28-jarige Australiër behaalde dit jaar twee tweede plaatsen en een vijfde plaats in de rittenkoersen die hij reed. In 2021 was O'Connor de nummer 4 van de Tour de France.

5 uur geleden
Basketballers Lakers stranden in eerste ronde play-offs NBA

DENVER (ANP/AFP) - De play-offs in de NBA zijn voorbij voor de basketballers van Los Angeles Lakers. Titelverdediger Denver Nuggets, met Jamal Murray als uitblinker, versloeg de ploeg van LeBron James met 108-106 en kwam daarmee op een in de best-of-seven-serie niet meer in te halen 4-1-voorsprong.

10 uur geleden