Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australië schaart zich bij verzet tegen meedoen Russen aan Spelen

Australië schaart zich bij verzet tegen meedoen Russen aan Spelen

MELBOURNE (ANP/RTR) - De Australische regering heeft zich aangesloten bij de 35 landen die zich verzetten tegen de deelname van Russische en Belarussische sporters aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Het land behoorde weliswaar niet tot de ondertekenaars van de door Groot-Brittannië opgestelde oproep aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om de Russen en Belarussen te weren, maar dat was volgens het Australische ministerie van Sport een "administratieve fout". "Wij zijn het wel degelijk eens met de gevoelens zoals die zijn geuit in de verklaring van de 35 landen", zei een woordvoerder.

Het IOC onderzoekt de mogelijkheden om atleten uit Rusland en Belarus onder neutrale vlag te laten meedoen aan de Spelen van Parijs. In het olympisch handvest is vastgelegd dat elke sporter de mogelijkheid moet krijgen zijn of haar sport te beoefenen zonder daarbij belemmerd te worden door de politieke situatie in het land van herkomst. Rusland en Belarus zijn nu geschorst vanwege de oorlog tegen Oekraïne.

De 35 landen, waaronder ook Nederland, verzetten zich tegen dat plan. "Wij zijn zeer bezorgd over de haalbaarheid voor Russische en Belarussische sporters om als 'neutralen' deel te nemen aan de Spelen, als zij rechtstreeks worden gefinancierd en gesteund door hun staten. De sterke banden tussen Russische atleten en het Russische leger zijn ook duidelijk zorgwekkend", luidde de verklaring.

Meer uit Sport

Geletruidrager Pogacar verwacht nog vuurwerk in laatste Tourweek

GRUISSON (ANP/AFP) - Geletruidrager Tadej Pogacar verwacht ook in de derde week van de Tour de France nog aanvallen van zijn concurrent Jonas Vingegaard. De Sloveen van UAE Team Emirates liep met twee ritzeges in de bergetappes in de Pyreneeën verder uit in het algemeen klassement.

22 minuten geleden
Wielrenner Van Gils verlaat Tour na positieve coronatest

GRUISSAN (ANP) - De Belgische wielrenner Maxim van Gils heeft op de tweede rustdag de Tour de France verlaten. De Belg van Lotto Dstny heeft positief getest op het coronavirus.

1 uur geleden
Podiumkandidaat Evenepoel ziet in Tour buitenaardse prestaties

GRUISSAN (ANP) - Remco Evenepoel ziet in zijn eerste Tour de France renners ongekende prestaties leveren. "Het tempo in de tweede Pyreneeënrit, met 5000 hoogtemeters, vroeg veel van de benen. Ik denk dat ik dat niet eerder heb meegemaakt", vertelde de 24-jarige Belg, die een mogelijke podiumplaats ervaart als het uitkomen van een droom, tijdens de tweede rustdag.

2 uur geleden
Tennisster Lamens overtuigend naar tweede ronde in Boedapest

BOEDAPEST (ANP) - Tennisster Suzan Lamens heeft zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Boedapest. De nummer 2 van Nederland verraste de als achtste geplaatste Française Varvara Gracheva met 6-3 6-0.

6 uur geleden
Vingegaard ziet op rustdag nog kansen in derde Tourweek

NARBONNE (ANP) - Jonas Vingegaard klonk op de tweede rustdag van de Tour de France nog strijdbaar. Met meer dan drie minuten achterstand op Tadej Pogacar, begint de Deen van Visma - Lease a Bike dinsdag aan de laatste Tourweek. "Ik denk dat ik nog kan verbeteren", sprak de winnaar van de afgelopen twee edities tijdens een persconferentie in Narbonne.

6 uur geleden
Ineos Grenadiers verlengt contract tijdritspecialist Tarling (20)

LONDEN (ANP) - Wielerploeg Ineos Grenadiers heeft tijdritspecialist Joshua Tarling tot eind 2027 vastgelegd. De pas 20 jaar oude Tarling werd vorig jaar Europees kampioen tijdrijden. Op de WK werd hij derde.

7 uur geleden
Wielrenster Reusser mist na zilver in Tokio Spelen door infecties

BERN (ANP) - Marlen Reusser kan deze zomer niet meedoen aan de Olympische Spelen. De Zwitserse wielrenster, die drie jaar terug in Tokio achter Annemiek van Vleuten tweede werd op de tijdrit, lijdt aan het 'postinfectieuze syndroom', meldt haar ploeg SD Worx-Protime op X.

7 uur geleden