Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australië overweegt sporters ook voorrang te geven met vaccineren

Australië overweegt sporters ook voorrang te geven met vaccineren

CANBERRA (ANP/AFP) - In navolging van heel wat andere landen overweegt ook Australië de sporters die komende zomer naar de Olympische Spelen in Japan gaan met voorrang te vaccineren tegen het coronavirus. Sportminister Richard Colbeck zei op tv-zender ABC dat hij daarover gesprekken voert met het olympisch comité in zijn land (AOC). "De overheid praat met het AOC over het voorstel om de atleten en stafleden van het olympisch team prioriteit te geven bij het vaccineren", aldus Colbeck.

De Nederlandse overheid besloot deze week om de ongeveer driehonderd olympische en ruim honderd paralympische sporters die naar Tokio gaan op korte termijn de mogelijkheid te geven om een prik te halen. Ze kunnen op sportcomplex Papendal in Arnhem worden ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech.

In Australië zijn tot nu toe zo'n 1,3 miljoen prikken gezet. Zorgmedewerkers, kwetsbare groepen en mensen van 70 jaar en ouder zijn als eersten aan de beurt in het vaccinatieproces. Het land telt ruim 25 miljoen inwoners.

Australië, dat in het medailleklassement van de Spelen doorgaans in de top 10 eindigt, heeft er met strenge maatregelen voor gezorgd dat de verspreiding van het coronavirus in toom wordt gehouden. Sinds het uitbreken van de pandemie zijn iets minder dan 30.000 Australiërs besmet, ruim negenhonderd mensen overleden aan Covid-19. De Spelen beginnen over minder dan honderd dagen, op 23 juli.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

2 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

2 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

3 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

4 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

5 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

5 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

5 uur geleden