Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australië opent grenzen weer voor studenten en arbeidskrachten

Australië opent grenzen weer voor studenten en arbeidskrachten

CANBERRA (ANP/RTR/AFP) - Australië zal vanaf 1 december na ruim anderhalf jaar zijn grenzen weer openen voor buitenlandse studenten en arbeidskrachten. Het moet volgens de Australische premier Scott Morrison de economie van het land een impuls geven. Ook zijn toeristen uit Zuid-Korea en Japan weer welkom. Wel moet iedereen die het land in wil volledig gevaccineerd zijn en zich voor vertrek hebben laten testen.

"Australië opent zich weer voor de wereld", zei minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews. Ze noemde de beslissing "opnieuw een stap voorwaarts voor Australië". Het land sloot in maart 2020 zijn grenzen om de invoer van het coronavirus tegen te gaan. Praktisch alleen nog Australische staatsburgers kregen toestemming om vanuit het buitenland terug te keren naar Australië, en zij moesten bovendien op eigen kosten veertien dagen in quarantaine in een hotel.

Vorige maand werden de uiterst strenge reisbeperkingen voor Australiërs opgeheven en mochten ook Nieuw-Zeelanders het land weer in. Voor de meeste buitenlanders met een tijdelijk visum in Australië bleven de regels echter nog van kracht.

Daarin komt dus vanaf 1 december verandering. De terugkeer van geschoolde werknemers en studenten naar Australië vormt "een belangrijke mijlpaal op onze weg terug" uit de crisis, zei premier Morrison tegen verslaggevers in hoofdstad Canberra. Zo zijn Australische universiteiten voor hun inkomsten bijvoorbeeld sterk afhankelijk van internationale studenten. Die zijn goed voor maar liefst 21 procent van alle jaarlijkse studie-aanmeldingen in het land.

De terugkeer van buitenlandse arbeidskrachten is zeer gewenst omdat er een tekort aan arbeidskrachten dreigde.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Sky: rapport over 'partygate' komt toch al binnen enkele dagen

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt toch geen vertraging op, meldt Sky News dinsdag. Het rapport zal "binnen enkele dagen verschijnen". Eerder op de dag had de zender nog bericht dat een lopend politieonderzoek naar mogelijke misstanden spoedige publicatie van het rapport verhindert.

5 uur geleden
Kennedy Jr. verontschuldigt zich voor opmerkingen over Anne Frank

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse schrijver en milieuactivist Robert Kennedy Jr heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor controversiële opmerkingen die hij onlangs maakte over Anne Frank. Kennedy, een zoon van oud-minister van Justitie Robert F. Kennedy ('RFK') en een neef van president John F. Kennedy ('JFK'), deed zijn uitlatingen tijdens een betoging tegen verplichte vaccinatie in Washington.

5 uur geleden
Ook na tweede ronde geen nieuwe president voor Italië

ROME (ANP/DPA) - De tweede stemronde voor de Italiaanse presidentsverkiezingen heeft ook geen winnaar opgeleverd. De afgevaardigden van de regeringspartijen stemden dinsdag, net als op maandag tijdens de eerste ronde, blanco.

9 uur geleden
Macron wil opheldering over Poetins intenties rond Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron wil vrijdagmorgen in een telefoongesprek met Vladimir Poetin opheldering vragen over de intenties van de Russische president met Oekraïne.

10 uur geleden
Nieuwe sancties tegen Rusland in voorbereiding

LONDEN/MOSKOU (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Westerse leiders hebben dinsdag overlegd over nieuwe sancties tegen Rusland als dat buurland Oekraïne binnenvalt. De Britse premier Boris Johnson zei na afloop dat de sancties "zwaarder dan ooit" zullen zijn. Een Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger zei dat onder meer de export van hightech naar Rusland zal worden beperkt.

13 uur geleden
Studie: optelsom vaccinatie en infectie leidt tot superimmuniteit

PORTLAND (ANP) - Mensen die een keer besmet zijn geraakt met het coronavirus én ertegen zijn gevaccineerd, hebben volgens Amerikaanse onderzoekers een "extreem hoge" afweerreactie tegen het virus. De wetenschappers van de universiteit van Oregon melden dat de volgorde niet uitmaakt. Ze zagen hetzelfde effect bij mensen die eerst waren gevaccineerd en desondanks besmet raakten met het coronavirus, als bij mensen die eerst een infectie doormaakten en zich later lieten vaccineren.

14 uur geleden
Sky: rapport over 'partygate' Britse overheid komt later

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt vertraging op. Dat komt doordat de politie nu ook een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijke misstanden, bericht Sky News.

15 uur geleden