Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australië maand langer op lockdown, Nieuw-Zeeland wil versoepelen

Australië maand langer op lockdown, Nieuw-Zeeland wil versoepelen

CANBERRA (ANP/RTR/AFP) - De lockdown in Australië vanwege het coronavirus blijft nog zeker vier weken in stand. Dat maakte de Australische premier Scott Morrison donderdag bekend, ondanks dat het nieuwe aantal besmettingen al weken laag is in het land.

De komende maand zal er in Australië meer getest worden op het virus. Ook wordt meer aandacht besteed aan het traceren van mensen die met een besmet persoon in aanraking zijn gekomen, aldus Morrison. Verder komen er nieuwe plannen om lokale uitbraken in te dammen.

Nieuw-Zeeland verwacht de coronamaatregelen binnenkort juist enigszins te versoepelen. Premier Jacinda Ardern sprak donderdag over "veelbelovende tekenen", maar benadrukte direct dat een terugkeer naar het normale leven zeker nog niet aan de orde is. Drie weken geleden ging Nieuw-Zeeland vrijwel volledig op slot. Welke maatregelen precies worden versoepeld is niet bekendgemaakt.

In Australië werden bijna 6500 besmettingsgevallen gerapporteerd, terwijl zeker 63 mensen stierven door het virus. Nieuw-Zeeland werd minder hard getroffen, daar raakten circa 1400 besmet en vielen negen doden.

Meer uit Buitenland

Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

2 uur geleden
Paus zegt bezoek aan COP28 in Dubai af om gezondheid

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zijn reis naar Dubai voor de COP28 afgezegd. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft griepklachten, aldus een verklaring van het Vaticaan.

3 uur geleden
Hamas nodigt Elon Musk uit een bezoek te brengen aan Gazastrook

BEIROET (ANP/RTR) - Een Hamaswoordvoerder heeft X-baas Elon Musk uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Gazastrook. Dan zou Musk met eigen ogen "de omvang van de slachting en verwoesting waar de inwoners van Gaza onder gebukt gaan" kunnen zien, aldus de woordvoerder.

4 uur geleden
Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het Israëlische leger zegt dat het van het Internationale Rode Kruis heeft gehoord dat er dinsdagavond twaalf gijzelaars onderweg naar Israël zijn. Het zouden tien Israëli's en twee buitenlanders zijn.

4 uur geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

5 uur geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

5 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

7 uur geleden