Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australian Open hoopt tennissers snel duidelijkheid te geven

Australian Open hoopt tennissers snel duidelijkheid te geven

MELBOURNE (ANP) - De organisatie van de Australian Open hoopt de tennissers op korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over de start van het nieuwe seizoen. De Australische tennisbond wil ook de voorbereidingstoernooien verplaatsen naar de staat Victoria, waarin Melbourne ligt, zodat de tennissers de aangescherpte reisbeperkingen in het land vanwege het coronavirus vermijden. Het is echter wachten op toestemming van de autoriteiten in Victoria.

"We doen er alles aan om de tenniszomer zo snel mogelijk rond te hebben", zegt Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open. "We werken samen met de autoriteiten in Victoria aan een plan waarin de belangen van de spelers, supporters, onze medewerkers en partners zo goed mogelijk gewaarborgd zijn. Het gaat ook een enorme bijdrage leveren aan de economie in Victoria en in heel Australië. We hebben er vertrouwen in dat we snel beslissingen kunnen nemen."

De Australian Open staat voor 18 tot en met 31 januari 2021 op de kalender. In de aanloop naar het grandslamtoernooi zijn verspreid over Australië enkele voorbereidingsevenementen, waaronder de ATP Cup. De Australische tennisbond hoopt al die toernooien naar Victoria te halen.

De tennissers moeten bij aankomst eerst een periode in quarantaine en kunnen zich daarna vrijelijk bewegen in Victoria. Daniel Andrews, de premier van de staat, liet eerder in de week al weten dat de bestrijding van het coronavirus echter een hogere prioriteit heeft dan een tennisbubbel te creëren. Volgens diverse Australische media wordt de Australian Open daarom mogelijk verplaatst, naar februari of maart.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Maradona in besloten kring begraven

BUENOS AIRES (ANP/RTR) - Op de begraafplaats Bella Vista even buiten de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is donderdagmiddag (lokale tijd) de besloten uitvaartplechtigheid van Diego Maradona gehouden. Dat was te zien op beelden van de Argentijnse televisie.

3 uur geleden
NOC*NSF wil in belang gezondheid meer ruimte voor sport

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF heeft minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport opgeroepen sport in te zetten om de negatieve gezondheidsontwikkelingen te stoppen. De coronacrisis verergert groeiende beweegarmoede, teruglopende motorische vaardigheden, toename van welvaartsziekten en bevattelijkheid voor infectieziekten. Dat blijkt uit de Monitor Sport en Corona II, opgesteld door het Mulier Instituut.

8 uur geleden
Schaatsster Wüst wel van start op NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Ireen Wüst doet komend weekeinde in Thialf mee aan de NK sprint. Vorige week moest Wüst de NK allround overslaan vanwege een blaasontsteking. Zaterdag en zondag wordt in Thialf gestreden om de Nederlandse titels. Zowel de mannen als de vrouwen rijden twee keer de 500 en twee keer de 1000 meter.

8 uur geleden
Skiester Jelinkova zorgt voor beste Nederlandse prestatie ooit

LECH (ANP) - Skiester Adriana Jelinkova is bij de parallel reuzenslalom in het Oostenrijkse Lech als tiende geëindigd. Dat is de beste prestatie voor een Nederlandse ooit in een wereldbekerwedstrijd in het alpineskiën. Ze verbeterde de prestatie van Angelika van der Kraats, die in 1985 elfde werd op de combinatie in Bad Kleinkirchheim.

8 uur geleden
Verstappen heeft vertrouwen in race in Bahrein

BAHREIN (ANP) - Max Verstappen ziet de race op het circuit van Bahrein in de Formule 1 van het komend weekeinde met optimisme tegemoet. "Ik heb er best vertrouwen in", zegt hij op Verstappen.nl. "We hebben een paar nieuwe onderdelen getest en dat voelde zeker positief. In het verleden hebben we hier als Red Bull echter nooit echt een kans gehad om te winnen. Nu hoop ik daar natuurlijk wel op."

10 uur geleden
Russische handbalsters zonder sterspeelster op EK

HERNING (ANP) - De Russische handbalsters moeten het op het EK in Denemarken doen zonder hun sterspeelster Anna Vjachireva. De 25-jarige speelster van Rostov-Don heeft kort voor de Europese eindronde een blessure opgelopen. Een MRI-scan wees uit dat Vjachireva een spier in haar rug heeft gescheurd. Ze draagt voorlopig een korset.

11 uur geleden
Schaatser N'tab vreest teamgenoten Verbij en Otterspeer

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab ziet zichzelf niet als de te kloppen man bij de NK sprint komend weekeinde in Thialf. "Ik kan gevaarlijk zijn, maar dan moet ik wel vier goede races rijden. Ik weet van mezelf dat ik snel uit het klassement kan liggen als ik niet vlekkeloos schaats. Mijn teamgenoten Kai Verbij en Hein Otterspeer zijn voor mij de favorieten, maar ik wil me zeker in hun titelstrijd gaan mengen."

13 uur geleden