Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australian Open hoopt boze rolstoeltennissers wel te verwelkomen

Australian Open hoopt boze rolstoeltennissers wel te verwelkomen

MELBOURNE (ANP) - De Australian Open heeft goede hoop dat begin volgend jaar tijdens de Australian Open rolstoeltennissers ook onderdeel uitmaken van het toernooi. De US Open besloot het rolstoeltoernooi voor de komende editie te schrappen, tot onvrede van de spelers.

De Australische rolstoeltennisser Dylan Alcott sprak schande van de beslissing van de US Open. Hij verweet de organisatie zelfs "afschuwelijke discriminatie" en beweerde dat hij "als hij zou kunnen lopen, wel had mogen meedoen". "En kom me niet vertellen dat ik meer risico loop omdat ik invalide ben. Oké, ik ben invalide, maar dat maakt me nog niet ziek."

Kort na de harde woorden van Alcott kwam de Australian Open met een verklaring. "Dylan is een geweldige ambassadeur voor tennis en heeft enorm veel voor onze sport gedaan, zowel hier als over de hele wereld", zei Craig Tiley, de baas van Tennis Australia.

Optimistisch

"We begrijpen hoe teleurgesteld hij is dat hij dit jaar niet kan deelnemen aan de US Open en we kijken ernaar uit hem binnenkort weer op de baan te zien. We zijn optimistisch gestemd dat de Australian Open volgend jaar plaatsvindt, met alle categorieën en spelers."

De Nederlandse rolstoeltennisster Marjolein Buis sprak ook haar verbazing uit over de handelswijze van de US Open. "De organisatie heeft wel een steekje laten vallen", zei Buis. "Ik heb het nieuws vernomen uit de media. Ik zou er veel meer begrip voor hebben als ze met een goede reden komen. We weten niet wat de argumenten zijn en daarom is er nu een relletje ontstaan."

Meer uit Sport

Nederland mist podium bij gemengde ploegentijdrit op EK wielrennen

EMMEN (ANP) - De Nederlandse wielrenners zijn er net niet in geslaagd een medaille te veroveren op de gemengde ploegentijdrit bij de EK wielrennen in Drenthe. Daan Hoole, Sjoerd Bax, Jos van Emden, Riejanne Markus, Loes Adegeest en Shirin van Anrooij kwamen in de strijd om het brons net tekort tegenover Duitsland, dat anderhalve seconde sneller was over 38,6 kilometer.

3 uur geleden
Belg Biermans sprint naar ritzege Ronde van Luxemburg

MAMER (ANP) - De Belg Jenthe Biermans heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Het was een rit van Mondorf-les-Bains naar Mamer die eindigde in een massasprint. De 27-jarige renner van Arkéa-Samsic hield de Deen Søren Kragh Andersen en de Nederlander Tim van Dijke (Jumbo-Visma) achter zich.

4 uur geleden
Turnster Wevers op WK alleen op balk

ROTTERDAM (ANP) - Sanne Wevers zal over anderhalve week op de wereldkampioenschappen turnen in Antwerpen alleen uitkomen op het toestel balk. Dat heeft bondscoach Jeroen Jacobs besloten, zo vertelde hij donderdag in Rotterdam bij het begin van een driedaagse stage van de ploeg.

5 uur geleden
Hersenschudding en breuk voor Küng na val bij EK wielrennen

EMMEN (ANP) - De Zwitserse renner Stefan Küng heeft een hersenschudding, een breuk in zijn kaakbeen en een aantal breukjes in zijn hand overgehouden aan zijn zware val bij de EK wielrennen in Emmen. Hij ging woensdag in de slotfase van de tijdrit onderuit en raakte daarbij een aantal dranghekken langs het parcours. Met een bebloed gezicht en een kapotte helm kwam hij over de finish.

7 uur geleden
Van Vliet stopt in 2026 als koersdirecteur Amstel Gold Race

MAASTRICHT (ANP) - Leo van Vliet stopt in 2026 als koersdirecteur van de Amstel Gold Race. De organisatie van de Nederlandse klassieker komt in handen van Flanders Classics. Van Vliet blijft de komende edities nog actief en draagt dan de organisatie volledig over.

9 uur geleden
Herstelde Stroll kan starten in Grote Prijs van Japan

SUZUKA (ANP) - De Canadees Lance Stroll voelt zich goed genoeg om dit weekeinde van start te gaan in de Grote Prijs van Japan. De Formule 1-coureur van Aston Martin sloeg afgelopen zondag de race in Singapore over nadat hij een zware crash maakte in de kwalificaties.

10 uur geleden
Lawson vervangt opnieuw Ricciardo en dingt mee naar vaste F1-plek

SUZUKA (ANP) - Liam Lawson vervangt ook komend weekeinde in de Grote Prijs van Japan de geblesseerde Daniel Ricciardo bij het Formule 1-team AlphaTauri. De Australiër is nog altijd niet voldoende hersteld van zijn gebroken middenhandsbeentje, een kwetsuur die hij opliep tijdens een training bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort.

11 uur geleden