Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Australian Open begint 8 februari'

'Australian Open begint 8 februari'

MELBOURNE (ANP) - De Australian Open begint vermoedelijk maandag 8 februari, drie weken later dan gepland. Dat blijkt uit een brief die toernooidirecteur Craig Tiley aan de tennissers heeft gestuurd, melden de Australische kranten The Age en Sydney Morning Herald.

"Het heeft even geduurd. Maar het goede nieuws is dat het er naar uitziet dat we de Australian Open op 8 februari kunnen organiseren ", aldus Tiley in de brief. Het is de bedoeling dat de spelers tussen 15 en 17 januari in Australië arriveren en daarna twee weken in quarantaine gaan. Het is wel een aangepaste vorm van quarantaine, want ze mogen wel maximaal vijf uur per dag hun hotel uit om te trainen. Alle spelers, begeleiders en betrokkenen worden meerdere keren getest op het coronavirus.

Australië heeft de coronapandemie vrij goed doorstaan. De angst dat de tennissers en hun gevolg het virus mee zouden nemen, was in het land vrij groot. De regering in de deelstaat Victoria, waar speelstad Melbourne deel van uitmaakt, had daarom opgeroepen tot uitstel en zeer strikte hygiënevoorwaarden.

Uitstel naar 8 februari heeft ook gevolgen voor het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam, dat van 6 tot en met 14 februari op de kalender staat. "Op dit moment is het de wens van de Australian Open die is gecommuniceerd. Vanuit de ATP (de toernooien én de spelers) is hier nog geen definitieve reactie op gegeven. We willen daar niet op vooruit lopen, maar gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing komen", aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Meer uit Sport

Dominicaanse atleet drie jaar geschorst voor leeftijdsbedrog

MONACO (ANP) - Atleet Luguelín Santos uit de Dominicaanse Republiek is ruim tien jaar na een overtreding van de wedstrijdregels voor drie jaar geschorst. Volgens het onafhankelijk tuchtorgaan AIU van de mondiale atletiekbond heeft Santos in 2012 gelogen over zijn leeftijd op de WK onder 20 in Barcelona, waar hij goud won op de 400 meter. Santos was niet 19 jaar oud, zoals in zijn paspoort stond, maar 20. Hij had dus niet mogen deelnemen aan het toernooi.

39 minuten geleden
Wereldkampioene Van den Broek-Blaak na bevalling terug op de fiets

ZUIDLAND (ANP) - Wielrenster Chantal van den Broek-Blaak gaat na de bevalling van haar dochter weer mee op trainingskamp. Dat meldt haar ploeg SD Worx op X. De wereldkampioene op de weg van 2017 stapt na zo'n zes maanden weer op de fiets.

58 minuten geleden
Nadal maakt langverwachte rentree in Australische Brisbane

BRISBANE (ANP) - Rafael Nadal doet begin januari mee aan het tennistoernooi in Brisbane. De Spanjaard laat in een video op social media weten daar zijn rentree te maken. De 37-jarige Nadal heeft vanwege een heupblessure geen officiële wedstrijd gespeeld sinds hij begin dit jaar in de tweede ronde van de Australian Open verloor van Mackenzie McDonald.

3 uur geleden
Tennisser Van Rijthoven is pijnvrij en is bijna klaar voor rentree

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jaap Veerman van de raad van commissarissen van FC Volendam verwacht niet dat het ontslag van preses Jan Smit en de overige bestuursleden een begin is van een massale uittocht van invloedrijke mensen bij de club uit de Eredivisie. "Dat denk ik niet", zei hij op een drukbezochte persconferentie. "Want het gaat uiteindelijk om de club Volendam."

5 uur geleden
Tennisser Griekspoor doet mee aan ABN Amro Open in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor doet in februari mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam. Dat laat het toernooi weten in een verklaring. De huidige nummer 23 van de wereld reikte dit jaar nog tot de halve finale in Ahoy.

6 uur geleden
Hoop op marathon in Winterswijk neemt af door dooi

WINTERSWIJK (ANP) - De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

8 uur geleden
Zwemster Steenbergen tweede op 200 vrij in Qualification Meet

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen is bij de Rotterdam Qualification Meet als tweede geëindigd op de 200 meter vrije slag. De winnares van het brons op de 100 meter vrij bij de WK zwemmen afgelopen zomer in Fukuoka (Japan) tikte in de finale aan in 1.56,19. De Tsjechische Barbora Seemanova won in 1.55,59.

19 uur geleden