Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Augustus op één na warmste ooit gemeten

Augustus op één na warmste ooit gemeten

AMSTERDAM (ANP) - Dankzij een uitzonderlijk hittegolf gaat augustus de boeken in als de op een na warmste augustusmaand ooit gemeten. De gemiddelde temperatuur in De Bilt kwam volgens Weeronline uit op 20,4 graden, terwijl dat normaal gesproken 17,5 graden is. Alleen in 1997 werd het nog warmer: 20,5 graden.

In de eerste helft van augustus kreeg Nederland te maken met een officiële hittegolf en die leverde maar liefst negen tropische dagen op. Niet eerder noteerde augustus zoveel dagen met een minimumtemperatuur van 30 graden. Het aantal zomerse dagen, met temperaturen van minimaal 25 graden, ligt ook hoger dan gebruikelijk. In De Bilt werd het zeventien keer warmer dan 25 graden.

Augustus was niet alleen warmer, het was ook iets aan de natte kant. Landelijk viel er gemiddeld 92 millimeter regen waar dat normaal 78 millimeter is. Die regen viel met name in de tweede helft van de maand. Tijdens de hittegolf liep het neerslagtekort juist op. Overigens waren de neerslagverschillen in het land groot. In het oosten en zuiden viel op sommige plekken nauwelijks regen, terwijl het in het westen, midden en noorden kletsnat was. Daar viel veelal meer regen dan normaal. Rondom het IJsselmeer werd in meerdere plaatsen zelfs meer dan 150 millimeter gemeten.

De hoeveelheid zon lag de afgelopen maand ook iets hoger dan normaal. Gemiddeld over het land scheen de zon 225 uur, tegen 195 uur normaal. Den Helder had met 252 uur de meeste zonuren, Maastricht de minste.

Meer uit Binnenland

Boot omgeslagen bij Dinteloord, mogelijk 1 dode en 2 nog vermist

DINTELOORD (ANP) - Bij Dinteloord is dinsdagmiddag een bootje omgeslagen. Mogelijk is daardoor een persoon omgekomen, twee mensen worden nog vermist, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

2 uur geleden
73 klimaatdemonstranten aangehouden voor blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdag 73 klimaatdemonstranten opgepakt op de A12 in Den Haag. Ze gingen rond 12.00 uur de weg op en liepen onder meer door naar de tunnelbak. Onder de aangehouden personen zat ook een minderjarige, meldt de politie. Alle 73 zijn aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties (WOM). Rond 15.30 uur was de weg weer open voor verkeer, aldus de politie.

3 uur geleden
Aanpak toeslagfraude moest 'onmogelijke' 15 miljoen extra opleveren

DEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.

4 uur geleden
Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

4 uur geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

5 uur geleden
Belastingdienst besprak risico's verfoeid antifraudesysteem niet

DEN HAAG (ANP) - In het weekend waarin de top van de Belastingdienst besloot om een uiterst omstreden en onwettig risicomodel versneld in te voeren in de strijd tegen fraude, zijn de mogelijke consequenties hiervan niet besproken. Peter Veld, indertijd de hoogste baas bij de Belastingdienst, gaf goedkeuring voor dit antifraudesysteem dat na het 'kroningsweekend' in april 2013 is ingevoerd. Het model zou eigenlijk pas in september in gebruik worden genomen.

5 uur geleden
Rechter: ING mag rekening Stichting Najiba niet opzeggen

AMSTERDAM (ANP) - ING mag de rekening van de Stichting Najiba niet opzeggen, heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam dinsdag besloten. De stichting was de afgelopen tijd bezig met het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ING zou de rekening van de stichting eind oktober willen opzeggen, omdat die niet voldoet aan regels tegen witwassen en de financiering van terrorisme. Daarop stapte de stichting naar de rechter.

6 uur geleden