Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aubameyang beboet voor aantasten imago Afrikaanse voetbal

Aubameyang beboet voor aantasten imago Afrikaanse voetbal

LIBREVILLE (ANP) - Pierre-Emerick Aubameyang is door de Afrikaanse voetbalbond beboet voor "het aantasten van de eer en het imago" van het voetbal op het continent. De 31-jarige speler van Arsenal had zich op sociale media cynisch uitgelaten over de gang van zaken rondom een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup.

Aubameyang en zijn ploeggenoten moesten voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd bij aankomst in Gambia op de luchthaven blijven, in verband met onenigheid tussen officials over de geldende coronavoorschriften. De ploeg moest zelfs op het vliegveld overnachten.

"Goed werk, Confederation of African Football. Alsof we terug zijn in de jaren 90", had Aubameyang geschreven. Later kwam hij met meer uitleg. "Dit zal ons niet demotiveren, maar mensen moeten dit weten en de CAF moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Het is 2020 en we willen Afrika laten groeien. Maar zo lukt dat niet."

Forse boete

De bond was niet gediend van het gedrag van de aanvaller op sociale media. De disciplinaire commissie van CAF oordeelde dat de inhoud beledigend en vernederend was. De boete voor Aubameyang bedraagt 10.000 dollar, omgerekend zo'n 8250 euro.

De Gambiaanse bond kreeg een forsere boete voor het niet voldoen aan de waarden met betrekking tot loyaliteit, integriteit en sportiviteit. De spelers van Gabon arriveerden vlak voor middernacht en mochten pas vijf uur later richting hun hotel.

Gambia won het duel met 2-1.

Meer uit Voetbal

Vicepresident Argentinië slaat terug na racismerel voetballers

BUENOS AIRES (ANP) - Vicepresident Victoria Villarruel van Argentinië heeft hard teruggeslagen in de racismerel rond het nationale voetbalteam van Argentinië. Voetballer Enzo Fernández plaatste een video in de nasleep van de door Argentinië gewonnen finale van de Copa América, waarin de spelers, onder wie hijzelf, een racistisch lied zingen.

19 uur geleden
AZ ziet Australische keeper Ryan naar AS Roma gaan

ROME (ANP) - AZ ziet de Australische keeper Mathew Ryan vertrekken naar AS Roma. De 32-jarige doelman tekende begin 2023 voor anderhalf jaar in Alkmaar.

1 dag geleden
Celstraf van acht maanden voor onlineracisme tegen spelers Real

MADRID (ANP/BELGA) - Een Spaanse rechter heeft een man een celstraf van acht maanden opgelegd omdat hij racistische boodschappen online had verspreid gericht aan Real Madrid-spelers Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger. Dat heeft Real woensdag bevestigd.

1 dag geleden
Heitinga assistent van trainer Slot bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Heitinga wordt een van de assistenten van hoofdtrainer Arne Slot bij Liverpool. De 40-jarige oud-verdediger speelde als voetballer voor Everton, de rivaal en stadgenoot van Liverpool.

1 dag geleden
Nederlandse voetbalsters bij loting EK in pot 3

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse voetbalsters kunnen in de groepsfase van het komende Europees kampioenschap zware tegenstanders treffen. Het elftal van bondscoach Andries Jonker zit maandag 16 december tijdens de loting in Lausanne in pot 3, meldt de UEFA.

1 dag geleden
Heerenveen-speler Ali met Irak naar Olympische Spelen

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen kan voorlopig niet beschikken over Hussein Ali. De 22-jarige verdediger is door de Iraakse voetbalbond opgeroepen voor de Olympische Spelen in Parijs. Begin dit jaar kon Heerenveen ook al een tijdje geen beroep doen op Ali, toen door de Azië Cup.

1 dag geleden
Middenvelder Modric (38) jaar langer door bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Luka Modric gaat nog een seizoen door met voetballen. De middenvelder van Real Madrid heeft bijgetekend tot de zomer van volgend jaar. De 38-jarige Kroaat won in zijn voorgaande twaalf seizoenen in Madrid 26 prijzen, waaronder zes Champions Leagues.

1 dag geleden